torstai 4. huhtikuuta 2013

Katuja kahlaavat jalkamme kastuu, tätäkö se on kun rakastuu?

Pääsiäsilomalla kokeiltiin uutta risottoreseptiä, jonka olin poiminut talteen keittokirjan väliin aikoja sitten mutta jota en vielä aiemmin ollut jostain syystä testannut. Lopputulos maistui niin äidille, isille kuin pojallekin, joten tätä laitetaan varmasti toisenkin kerran.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle:


Puolisen tuntia myöhemmin samat ainekset näyttivät tältä:



Äyriäis-chorizorisotto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
85 g chorizomakkaraa
öljyä
reilut 2 dl riisiä
1/2 pkt (2,5g) sahramia
noin 8 dl kuumaa kasvislientä
175 g pakastettua äyriäissekoitusta sulatettuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 nippu tuoretta persiljaa
kourallinen rucolaa


Kuori ja silppua sipulit. Viipaloi makkara.

Kuumenna öly kattilassa ja pehmitä sipulisilppua siinä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja makkarat ja jatka kypsentämistä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja sahrami. Sekoita hyvin. Kaada riisin sekaan pari desiä kuumaa lientä, sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on melkein imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähitellen ja keitä risottoa, kunnes kaikki liemi on käytetty.

Kääntele lopuksi sekaan sulatetut ja valutetut äyriäiset ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna äyriäiset läpikuumiksi. Sekoita joukkoon silputtu persilja ja koristele lopuksi rucolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti