torstai 16. toukokuuta 2013

And the sky was falling on the clouds were dropping and the rain forgot how to bring salvation.

Viimeiset kaksi viikkoa blogi on elänyt hiljaiseloa ja kärsinyt myös voimakkaasta motivaatiopulasta, sillä illat ovat menneet vuorotellen leipoen, työhakemuksia kirjoitellen ja kokeita korjaten. Tänään saatiin lopulta henkäistä: punakynä on tanssinut villiä tanssiaan, käsien läpi on kulkenut 174 koepaperia ja kuutisenkymmentä työhakemusta ja siinä ohessa myös pakastin on ehtinyt täyttyä. Ehkä me saamme kuin saammekin juhlat viikonlopuksi (ja numerot ajoissa koneelle!).

Muutamana iltana meillä on tehty Rocky road -paloja, joita voin suositella kyllä lämmöllä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä pitää kuitenkin lisätä, että voi ja suklaa kannattaa tosiaan sulattaan erikseen eikä yhdessä. Tosin myös se pilalle mennyt erä katosi tässä perheessä parempiin suihin!ROCKY ROAD -PALAT

noin 12 palaa

200g taloussuklaata
20 g voita
14 vaahtokarkkia
3/4 dl suolapähkinöitä
1 dl riisimuroja
1/2 dl rusinoita


Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.

Paloittele vaahtokarkit saksilla ja rouhi pähkinät. Sekoita vaahtokarkit, pähkinät, riisimurot ja rusinat suklaasulan joukkoon.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan ja ripottele päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä. Anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa neliöiksi.

5 kommenttia:

 1. Rocky Road on kyllä hyvää <3! Itse laitan sekaan vaahtokarkkia, lakua, pilkottuja manteleita ja rusinoita.

  Kevät näyttää muuten ihan erilaiselta ilman arviointipaniikkia, nyt sen vasta tajusin itsekin. Olen nauttinut kovasti :). Onnea työnhakuun, hurjan määrän hakemuksia olet rustannut.

  VastaaPoista
 2. Eikö ne hakemukset mene ihan copy paste -tyylillä? Hirmusti ainakin on ollut paikkoja auki, hyvä niin!

  Mä muuten sulatan aina suklaan ja voin yhessä :)

  VastaaPoista
 3. Kuusikymmentä hakemusta on saavutus sinänsä, koska paikkoja on ollut auki tasan yksi. Tähän ei moni pysty!

  Meillä ensimmäinen voi-suklaaseos koki mystisen kemiallisen reaktion, mutta onneksi erikseen sulattaminen pelasti. Tähänkään ei ilmeisesti kaikki pysty... Lakua pitää vielä kokeilla, mutta muutaman maistelun perusteella pitää sanoa, että riisimurotäyte on ihan ehdoton.

  VastaaPoista
 4. Mun on ihan pakko kokeilla noita! :) Löysin tänne Minishown kautta ja hyvä että löysin :)

  VastaaPoista
 5. Suosittelen, veivät kyllä kielen mennessään! Kiva, kun löysit :).

  VastaaPoista