torstai 2. toukokuuta 2013

Vähän aikaa nauttia, vähän aikaa laulaa laulu.

Mitä? Kummisetä oli kylässä, joten yhtenä maanantaina minun pienen ruokapöytäni ääressä olikin kahden nälkäisen miehen sijaan kolme. Onneksi tästä riitti helposti kaikille.


Mistä? Ohje jälleen Safkaa -kirjasta, tosin hieman muokaten.




Miten?
2 sitruunaa (yhden mehu, kahden kuori raastettuna)
1-2 valkosipulinkynttä
8-10 anjovisfileetä (tosin lähikaupan valikoiman petettyä tyydyimme sardiineihin)
3 dl parmesaania raastettuna
3 keitettyä kananmunaa
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen basilikaa
mustapippuria, suolaa
fusillia

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu sekä paloitellut valkosipulinkynnet ja anjovisfileet. Raasta joukkoon pari desiä parmesaania.

Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoiksi ja lisää kulhoon. Mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen desin verran keitinvettä. Valuta pasta ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja lisää keitinvettä tarvittaessa. Heitä reilu kourallinen parmesaania pastan päälle ja koristele mustapipurilla. Tarjoile.



Kenelle? Pastan ja valkosipulin ystäville, mutta ei ennen tärkeitä treffejä. Kokataan takuulla uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti