lauantai 27. heinäkuuta 2013

Ja päivät valoa loistaa ikkunoiden raoista pöytään jossa on aina kukkia.Pikkusiskon heinäkuinen syntymäpäivä alkoi aiheuttaa harmaita hiuksia jo alkukesästä. Suunnitelmissa oli lahja, joka olisi samalla persoonallinen, yllätyksellinen, hyödyllinen ja tietysti myös mieleinen. Jotain, joka ei riitelisi liikaa muun sisustuksen kanssa, ei olisi liian pieni, liian suuri tai väärän värinen eikä ajautuisi kirjahyllyn perukoille ja lopulta kirpparikassiin. Jotain vähän osuvampaa kuin viimejouluinen talouspaperiteline.

Lopulta lahjapohdinnan ratkaisi puhelinsoitto, jossa pikkusisko kyseli, mitä aineksia siihen viime viikolla tekemääni pastaan oikein tulikaan ja pitikö kaprikset tosiaan lisätä vasta ihan viimeisinä. Tästä puhelinsoitosta syntyi projekti Keittokirja.

Loppujen lopuksi projekti Keittokirja koostui vajaasta neljästäkymmenestä meidän keittiössä kokatusta ja tykätystä reseptistä alkusalaateista jälkiruokiin. Kun hyväksi todettuja ohjeita ja kuvia oli jo pitkin kevättä kirjoitellut ja kerännyt tänne blogiin, ei sisällön hankkimiseenkaan mennyt kauaa aikaa. Eirikuvan kuvakirjavaihtoehdoista löytyi myös varta vasten keittokirjalle suunniteltu valmis malli, mutta itse valitsin täysin tyhjän kirjan, josta muokkasin mieleiseni.

Iso kiitos alkuperäisestä ideasta Melinalle, itse tehty keittokirja synttärilahjana oli kuin olikin aika originelli. Ja koska yhdellä klikkauksella yhdestä tulikin kaksi, teetin samalla vaivalla kirjan myös itselleni. Allekirjoittaneen ensimmäinen kirjajulkaisu on siis tässä: omakustanne, josta otettiin kahden kappaleen ensimmäinen painos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti