maanantai 22. heinäkuuta 2013

Let's waste time chasing cars.Meillä asuu nykyään kaksivuotias, joka erottaa helposti toisistaan New Holland, John Deere, Claas ja Massley Ferguson -merkkiset traktorit. John Deerethän on maalattu keltavihreiksi vuodesta 1918 alkaen, ja New Hollandeja taas korostaa keltainen vauhtiviiva. Yksinkertaista vai mitä?

Toinen poika R:n innostus on leikkiautot. Näistä, toisin kuin työkoneista ja traktoreiden hevosvoimia pohtivista kirjoista, jaksaa (välillä) innostua myös äiti. Meidän filosofia lelujen suhteen on ollut hankkia vähemmän mutta laadukkaampia leluja niin, ettei joka nurkka täyty soivista ja värikkäistä muovihärpäkkeistä, joista puolet on rikki parissa päivässä ja loputkaan eivät enää viikon jälkeen jaksa kiinnostaa. Pikkuautojakaan ei siis ole hankittu kasoittain marketista hintaan euron kappale, vaan on pyritty ostamaan vähän kestävämpiä ja edes jollain tapaa perusralliautosta poikkeavia menopelejä.

Poika R:n suosikkiautoihin lukeutuvatkin double decker, joka on kummitädin Lontoon-tuliainen sekä Hamleysin taksi, joka hankittiin itse syksyllä Lontoosta. Vanhat autot taas on ostettu Pienestä Kammarista, jossa käymme varmasti autokaupoilla jatkossakin; poika R:n suurin lemppari tällä hetkellä on ehdottomasti punainen kupla.

Ja kestävyydestä puheen ollen: Hamleysin taksi selvisi ehjin nahoin pudottuaan kesäkuussa asfalttiin kummitädin neljännen kerroksen parvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti