lauantai 20. heinäkuuta 2013

Revolutionaries wait for my head on a silver plate.

Anopin kasvimaalta kotiin viemisiksi tarttui muun muassa nippu raparpereja, ja Mitä tänään syötäisiin -nettipalvelusta löytyi sopivasti ohje, jossa niitä saattoi hyödyntää: superhelpot kuppikakut, joilla makeannälkä talttuu varmasti ainakin hetkeksi.


RAPARPERI-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT

3 dl raparperia
100 g valkosuklaata
100 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria 
1 dl maitoa

koristeluun
 2 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
valkosuklaarouhetta


Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi ja sekoita joukkoon rasvasula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin (yhteensä 16 kpl Amerikan muffinivuokia) ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele rouhitulla valkosuklaalla.



Tänään pakkaamme sirkuksen ja yhden pahaa aavistamattoman kaverin auton kyytiin ja suuntaamme Pohjanmaalle suomalais-meksikolaisiin häihin. Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia: