perjantai 20. syyskuuta 2013

Release your inhibitions. Feel the rain on your skin.

Mistä tietää, että meillä on (jälleen) podettu flunssaa ja vietetty siitä syystä sisäpäiviä? Ainakin siitä, että sekä pakastin että tarjoiluastiat ovat täynnä uunituoreita leivonnaisia. Sunnuntai-iltana kokeilin Pastanjauhantaa-blogin ohjetta ja tein elämäni ensimmäistä kertaa foccaciaa. Leivästä tuli sen verran maukas, että tämä resepti päätyy meillä kyllä varmasti tehokäyttöön.



FOCACCIA
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Vuokaan:
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
noin 10-15 kivetöntä oliivia


Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja tämän jälkeen oliiviöljy. Loput jauhot vaivataan sekaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella reilut 10 minuuttia ja kohota sitten liinan alla 20 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen tahmeaksi. 

Voitele reunallinen uunipelti oliiviöljyllä ja jätä loput öljyt leivän voiteluun. Levitä taikina pellille, tasoita, voitele oliiviöljyllä ja kohota vielä puolisen tuntia. Sirottele leivän pinnalle sormisuola, painele taikinaan oliivit ja lisää yrttejä maun mukaan. 

Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Huomenta!

    Löysin vasta blogisi ja ihastuin siihen heti. Kauniita kuvia ja blogisi nettiosoite pisti hymyilyttämään. Jään siis roikkumaan lukijaksi.

    Hyvää syksyä!
    Eevi
    www.muumitalossa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta ja kiitos ihanasta kommentistasi! Uudet lukijat on aina tervetulleita ja piristää päivää. Pitääkin tehdä vastavierailu :)...

      Hyvää syksyä myös sinne!

      Poista