tiistai 3. syyskuuta 2013

So break me shake me hate me take me over.


Kiitos anopin kasvihuoneen, myös meillä on säilötty syksyä purkkeihin ja kellariin. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin myös omatekoisia maustekurkkuja, joihin ohjeen sain äidiltä. Lopputulosta tosin päästään maistamaan vasta noin kolmen viikon päästä.


HERKKUKURKUT

reilut 2 kg avomaakurkkuja
mustaherukan lehtiä
pala piparjuurta lastuina
tillin kukintoja
valkosipulia siivuina oman mauin mukaan

3 dl väkiviinaetikkaa
reilu 1 litra vettä
2 dl sokeria
1 dl suolaa
reilu 1 tl valkopippureita


Pese kurkut huolella ja liota niitä kylmässä vedessä vuorokauden ajan. Valuta, viipaloi ja laita tölkkiin kerroksittain muiden aineiden kanssa. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, suola ja valkopippurit ja lisää myöhemmin etikka. Siivilöi liemi kurkkujen päälle niin, että ne peittyvät. Säilö kurkut viileään, nauti neljän viikon kuluttua.

2 kommenttia:

  1. Omnom! Tätä lukiessani muistin jääkaapissa jo valmiiksi tekeytyneet kurkut ja pakko oli alkaa herkutella suolakurkuilla, ruisleivällä ja omatekoisella mehulla. Teki mieli syödä koko purkillinen. :) Ihana pikku yöpala... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolakurkku, ruisleipä ja juusto -yhdistelmä on kyllä ihan lyömätön. Enää kolmisen viikkoa jäljellä...!

      Poista