torstai 3. lokakuuta 2013

Mustat katot tippuu vettä, muut menee lämpimään.

Meidän pastanjauhajaperheen uusi lemppari on sitruunainen katkarapupasta. Yhdistelmä parmesaani-täysjyväspagetti-mustapippuri toimisi varmaan jo ihan sellaisenaan, mutta muutamalla lisäainesosalla saa jo annoksen, joka toimii niin helppona arkiruokana kuin vähän suuremmissakin illanistujaisissa. Reseptin pastaan löysin aikoinani eri blogeja ja ruokasivustoja selaillessani ja muokkasin myöhemmin mieleiseksi.
SITRUUNAINEN KATKARAPUPASTA

1 pussi katkarapuja
2 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
rucolaa
parmesaania
täysjyväspagettia

Raasta sitruunan keltainen kuori ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää sitruunamehu, katkaravut ja kerma, kiehauta. Mausta mustapippurilla ja rucolalla, lisää ripaus suolaa tarvittaessa.

Pyöräytä joukkoon lähes kypsäksi keitetty spagetti sekä parmesaania maun mukaan. 
Tarjoile.Otsikon lainaus sopii kerrankin tilanteeseen kuin nokka päähän, sillä meidän kärvistellessä parin asteen koleassa lämpötilassa lensivät poika R:n isovanhemmat tänään Kreikan auringon alle. Vähän lohtua lämpökaipuuseen antoi kuitenkin anoppi, joka toi matkalla meille seuraavaksi viikoksi ompelukoneensa. Poika R:n oman huoneen ja meidän makuuhuoneen tekstiiliprojektit alkavat siis toivon mukaan vihdoin kunnolla edistyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti