torstai 7. marraskuuta 2013

Blocked one way. I found another.


Yhtenä päivänä jutustelin erään tomeran neiti kolmeveen kanssa. Puheen kääntyessä lempiväreihin tyttö totesi päättäväisesti: "Mun lempiväri on tietenkin pinkki, mutta nykyään myös sininen, sillä Tuhkimollakin on sininen mekko". Kieltämättä loogista.


Tällä viikolla meillä on valittu vaatteita päiväkodin valokuvaukseen. Äiti olisi halunnut ikuistettaviksi curryväriset farkut, mutta kaksivuotias sanoi ei. Sininen farkkupaita sentään kelpasi. Alaosaksi poika R sai valita punaiset suosikkifarkkunsa sekä turkoosit suosikkitennarinsa. Muutaman muun kolmi- ja kaksivuotiaan sekä vanhempien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella meidän kaksivuotiaamme ei tosin tunnu olevan ainoa, jolla on vaatteista, kuoseista ja väreistä selkeät mielipiteet. Meillä ehdoton lempiväri on punainen, ja alkusyksystä ostamani Pompin currynväriset farkut saavat siis edelleen ihastuttaa lähinnä vaatekaapissa.


Johtuen suosikkihousuista tai ei, kuvaus sujui lopulta aika jännittyneissä tunnelmissa. Tuntematon kuvaaja, outo aikataulu sekä nopea kuvausaikataulu yhdistettynä kaksivuotiaaseen, joka vaan nykyään ei suostu poseeraamaan, tietää aina lopputulokseksi hankaluuksia. Onneksi muutama näkemäni otos oli sentään onnistunut.


Päiväkotikuvauksen sijaan päiväkotielämä on vihdoin alkanut sujua entiseen malliin. Perään naama punaisena itkevän lapsen sijaan päiväkodin ovella näkyy enää vain leikkeihin ryntäävän pojan katoava selkä, ja iltapäivällä kotiin saa hakea lapsen, joka laulaa tyytyväisenä kuinka "Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä" (tämä tosin opittu päiväkodin sijaan kotoa isiltä). Puhuvan päiväkotilaisen hyviä puolia on myös se, että lapsi haettaessa osaa jo sanoa "on ollut kiva päivä".

2 kommenttia:

  1. Aika samaa arkea siis eletään.. Kaikki värit tai vaatteet ei kelpaa, me jätettiin suosiolla kuvaus kokonaan yrittämättä ja sitä rataa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taas mentiin ehdottomasti kuvaukseen, vaikka vähän jännittikin. Kiva kuitenkin saada edes kerran vuodessa ne ammattilaisen ottamat kuvat muistoksi :).

      Poista