torstai 14. marraskuuta 2013

On his face is a map of the world.


Minua vaivaa krooninen matkakuume. Sen pahin kausi on syksyisin. Siis silloin, kun Suomessa on kaikista pimeintä. Eli juuri nyt. Silloin meillä aletaan haaveilla ensi vuoden matkoista. Siksipä Melinan blogin matkakartta-haaste tuli ihan oikeaan aikaan: jos ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta matkustaa mihinkään, on matkakuvien selaaminen toiseksi paras vaihtoehto.

Haasteen idea menee lyhykäisyydessään näin:


1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä bloggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa.

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.Oma lukuni on hävettävän pieni, sillä lapsuudessa minulla ei ikinä ollut mahdollisuutta matkustaa. Ensimmäisen kerran olinkin lentokoneessa vasta 21-vuotiaana, jolloin suuntasin koko kesäksi Göteborgiin töihin. Göteborgin kesään kuului hotellihuoneiden siivoamisen lisäksi paljon juhlimista tyttöporukalla, loikoilua meren rannalla Ruotsin saaristossa, päivämatka Osloon, kimppakämppä kahden muun suomalaistytön kanssa Viktor Rydbergs gatanilla ja aivan ihanan avulias naapuri Mats, joka opasti meitä pesukoneen käytössä, sekä monta maailmanparannushetkeä kahvin ja kakkupalan ääressä Café Dalissa. Aamuisin heräsin lokkien kirkumiseen ja syksyllä palasin Suomeen montaa uutta ja ihanaa ystävää rikkaampana.


Koska rakastan suurkaupunkeja, ovat mieleenpainuvimmat matkakohteet olleet ehdottomasti Lontoo ja Pariisi. Lontoossa reissasimme herra T:n kanssa ensimmäistä kertaa joulun 2009 jälkeen, jolloin myös vastaanotimme uuden vuoden ja vaihdoimme kihlasormukset Big Benin juurella ihmisten laulaessa Auld Lang Syneä. Koska työ vie herra T:n Lontooseen vähintään kerran-kaksi vuodessa, lomailimme Lontoossa viime syksynä myös koko perhe. Pariisiin teimme siskon kanssa lyhyen kaupunkiloman opiskeluaikoina, mutta kolmessa päivässä jäi näkemättä niin paljon, että kaupunkiin pitäisi ehdottomasti päästä vielä uudelleen.Parasta matkustamisessa on se, että ne sillä hetkellä tukalatkin tilanteet muuttuvat myöhemmin hauskoiksi muistoiksi. Kuten se, kun siskon kanssa saavuimme vihdoin myöhästyneellä lennolla puolikuolleina ja painavia reppuja raahaten öiseen Pariisiin ja muutaman kerran pimeillä pikkukaduilla eksyttyämme saimme kuulla pelkkää ranskaa puhuvalta vastaanottovirkailijalta, että meidän hotellihuoneemme oli jo ehditty antaa eteenpäin. Tai se kun juoksimme Hampurissa niin kiireellä junaan, että vasta junan jo liikkuessa huomasimme siskon korkokengän koron jääneen jonnekin asemalle. Puhumattakaan siitä, kun istuimme oluilla aurinkoisessa Amsterdamissa tyytyväisinä ja väsyneinä ja siskolla jaloissa lähimmästä kojusta hiertävien korkkareiden tilalle ostetut maailman mukavimmat ja maailman rumimmat terveyssandaalit.

Tällä hetkellä meillä haaveillaan New Yorkin -matkasta, mutta pari kertaa taaperon kanssa lentäneinä ja niistä kerroista viisastuneina lomailemme luultavasti tulevinakin vuosina lähinnä Euroopassa. Toinen iso haave on myös päästä jossain vaiheessa ulkomaille pidemmäksi aikaa, jolloin oikea elämäntilanne ja sopiva tutkimusapuraha tarkoittaisi meidän ja herra T:n työn tapauksessa todennäköisesti nimenomaan Lontoota. Lähitulevaisuudessa riittäisi kyllä myös pikainen pyrähdys Tukholmaan ja vierailu uudessa ABBA-museossa.


Haaste lähtee eteenpäin kahdelle blogille:


Kuvat Kreetalta, Kyprokselta, Lontoosta, Tukholmasta ja Tallinnasta.

8 kommenttia:

 1. Ihania matkakuvia! :)
  Sinulle on haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos myös haasteesta, pitääpä muistaa pähkäillä sitäkin jossain välissä :).

   Poista
 2. Näitä on kiva lukea muitten blogeista! Ja arvaa vaan haluisinko mä New Yrkiiin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuvia on kyllä ihana katsella, oli kyse sitten omista tai muiden kuvista. New Yorkin lisäksi olen haaveillut muuten vuosikausia myös San Franciscosta, joten saa nähdä, pitääkö tässä tehdä ihan oikea rannikolta rannikolle -reissu ;)...

   Poista
 3. Tää on kiva haaste! Kiitos :) Ihania kuvia oot löytäny!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin innostuin matkakuumeilevana tästä haasteesta heti :).

   Poista
 4. Kiitos tästä kivasta haasteesta! Mä olen täällä nyt pohtimassa näitä kysymyksiä ;) Matkailu on ihanaa, vaikka podenkin joka kerta enemmän ja vähemmän omantunnon tuskia lentämisestä... Eli positiivisesti ajalteltuna, mitä vähemmän prosentteja, sitä parempi omatunto ;) (Vaikkakaan luku ei sinänsä kerro mitään matkailumääristä.. mutta siitä huolimatta!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, sinun postaustasi odotellessa :). Itse en koe lentämisestä mitään tunnontuskia, koska kuitenkin lennän niin harvoin ja vain sellaisia matkoja, joita ei muuten voisi kulkea; kotimaassa en esimerkiksi ole lentänyt koskaan.

   Poista