maanantai 18. marraskuuta 2013

Only know you've been high when you're feeling low.


Koska meille on tällä viikolla kutsuttu vanha ystäväporukka jälkikasvuineen maistelemaan glögiä ja istumaan iltaa sekä seuraavaksi illaksi vielä kaveripariskunta viettämään rääppiäisiä, aloitettiin projekti Kadonneen joulufiiliksen metsästys lauantaina leipomalla pipareita.

En tiedä, onko syynä jatkuva sade, järkyttävä pimeys vai ihan joku muu, mutta tänä vuonna en ole yhtään jaksanut innostua jouluvalmisteluista. Oikeastaan olen salaa toivonut, ettei joulu tulisikaan. Joululoma kylläkin, mutta joulun voisin hyvin jättää kokonaan väliin. Jo lokakuusta asti kauppojen hyllyillä välkkyneet joulupukkivalot lähinnä ahdistavat enkä millään jaksaisi kierrellä viikkotolkulla putiikista toiseen etsien sitä täydellisen sopivaa joululahjaa tai muistella, kenelle ostinkaan saunasetin viime vuonna ja pitäisikö tänä vuonna siinä tapauksessa päätyä lahjapakkaukseen. Myös ajatus taas yhdestä joulusta kiertäen maakuntaa kymmenen eri laukun kanssa tuntuu tänä vuonna erityisen uuvuttavalta. Aika monena jouluna ollaankin palattu kotiin, purettu laukut, pesty pyykit, lysähdetty viimein omalle sohvalle - ja huomattu, että siinähän se yhteinen loma sitten menikin. (Ja ettei missään nimessä ehditä levähtää tänäkään vuonna, on meille - tiedoksi vaan miehellekin muuten - suunnitteilla joululomaksi pientä keittiöuudistusta.)


Meillä ei siis ole vielä jouluvaloja tai joulukoristeita, eikä blogissakaan nähdä joulukalenteria koristeluvinkkeineen. Lisäksi olen sen verran huono äiti, ettei minua nähdä kokoamassa lapselleni omatekemää joulukalenteria pienine yllätyksineen, tänäkään vuonna. Vaikken mikään maailman hartain ihminen ole itsekään, tulee välillä ihan pakosti mieleen, tarvitseeko jouluksi tosiaan sen täydellisen sävyisen kattauksen, oikeanlaiset paperipillit ja joka vuodeksi uudet koristeet. Muistaakseni kyse oli jostain ihan muusta.

Minulle joulussa tärkeintä on rauhoittuminen. Se, että kerrankin voi vaan olla. Kaikkein parasta on, kun voi vain olla niiden tärkeimpien ihmisten kanssa, omassa rauhassa, suklaata syöden, kirjoja lueskellen ja elokuvia katsellen. Ja tietenkin kynttilöiden valossa, lämpimän viltin alla ja villasukat jaloissa.

(Vaikka oikeasti voisin tänä vuonna jättää tuonkin väliin, nostaa tililtä veronpalautukset, unohtaa koko joulun perinneruokineen ja lentää jonnekin lämpimään.)


Pipariterapia muuten toimi ainakin jossain määrin: vaikka sade ropisi leipoessa ikkunaan, toi piparintuoksu hetkittäin ihan oikean joulufiiliksen. Sunnuntaina uskaltauduimme jopa jouluostoksille.

6 kommenttia:

 1. Joulun rauhoittumiseen auttaa kummasti se, että päättää oikeesti ihan vaan olla kotona ja syödä suklaata! Kokeiltu nimittäin on ja tänä vuonna tehdään samoin. Toki tapaninpäivänä ja joutuu kiertämään ei vain maakuntia mutta meidän tapauksessa Suomea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei oikein vielä osata päättä, mitä tehdään. Varmaa on kuitenkin, ettei viimevuotisiin viikonmittaisiin reissuhin enää lähdetä!

   Poista
 2. Täällä ei myöskään vielä fiilistellä joulua. Viime vuonna tähän aikaan täällä oli jo pieni kuusikin. Mutta nyt en halua koko kuusta ja ehkä myyn sen pois :) Pipareita kyllä haluan ja glögiä ja ehkä jotain pientä, kunhan vaan tämän rempan saa alta pois. Tätä remppa-sisustusta ei nimittäin ihan pelkillä valoilla kauniiksi muuteta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vasta haaveillaan rempasta (tai lähinnä siitä valmiista tuloksesta!). Glögiä maisteltiin muuten ensimmäistä kertaa tänään, joten kaipa se joulufiiliskin sieltä joskus tulee. Kummasti auttaisi vaan, jos olisi lunta...

   Poista
 3. Mulla on kovat suunnitelmat joulukalenterista, mutta joulufiilistä ei näy eikä kuulu! :/ Yhtään ei tee vielä mieli laittaa joulua, ei niin minkäänlaista fiilistä! No, jospa se tässä reilun viikon aikana löytyisi...? Ainakin toivon niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, etten sentään ole ihan ainoa joulufiiliksetön! Toivotaan, että se sieltä tosiaan löytyy. Meillä on ainakin nyt viikon sisään luvassa kolmet pikkujoulut, joten jospa se vaikka auttaisi asiaan ;)...

   Poista