keskiviikko 18. joulukuuta 2013

I trängseln utanför, sen december ingen snö.


Vihdoin myös tällä opettajalla on edes jonkin verran aikaa paneutua jouluvalmisteluihin. Koko joulukuun olen potenut lievää syyllisyyttä ja aivan järkyttävää alemmuuskompleksia lukiessani muiden äitien joka päivä uusista jouluvinkeistä täyttyviä blogeja: meillä joulu kun on tähän mennessä näkynyt tasan ulko-oveen ilmestyneessä tähtikoristeessa. Onneksi joulumieltä on pitänyt yllä kaksivuotias, joka kommunikoi nykyään "Tonttujen jouluyön" sävelellä "Anna paita, anna äiti paita, annnnaaa paaaiiiitaaaa...".

Tällä viikolla meillä on kuitenkin keitetty joulutoffeeta mummoloihin vietäväksi. Superhelpolla ohjeella onnistuu todistetusti myös ensikertalainen ja maku vie kielen mennessään.

JOULUTOFFEE

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 rkl ruokosokerisiirappia
50 g margariinia

Sekoita kattilassa kerma, sokerit ja siirappi ja lämmitä. Lisää mukaan margariini, kun seos alkaa kuplia. Keitä seosta hiljalleen, kunnes koostumus alkaa olla toffeemaista; oikean koostumuksen tunnistaa siitä, että seos jähmettyy, kun sitä pudottaa pisaran kylmään veteen. Levitä leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jäähtyä ensi huoneenlämpöiseksi ja lopulta kovettua jääkaapissa yön yli.Tämäkään kotoilu ei tosin mennyt niin kuin Strömsössä. Toffeepurkkeja väkerrellessäni poika R jäi nimittäin hetkeksi valvovan silmän näkökentän ulkopuolelle, minkä seurauksena meillä on nykyään seinässä graffiti. Jos kotona on kolme huoneellista maalattuja seiniä, yksi huone, jonka tapetti on jo muutenkin tarkoitus vaihtaa ja yksi huone, jonka tapettiin ollaan tyytyväisiä sellaisenaan, niin mihinhän seinään kaksivuotias herra Murphy mahtaakaan piirtää punaisen kädenjälkensä? Jos siis jollain on vinkkejä vahaliidun poistamiseen paperitapetista, niin niitä otetaan ilolla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti