maanantai 16. joulukuuta 2013

Me noustaan joka aamu ennen seitsemää.


Vieläkö kukaan muistaa kesäisen Vanha ovi sängynpäädyksi -projektini? Muutaman matkalle osuneen mutkan jälkeen poika R:n mummolan navetan satavuotias ovivanhus on vihdoin löytänyt uuden elämän meidän makuuhuoneessa.

Maalikerrosten raapimisen, hionnan ja pesun jälkeen ovi kaipasi enää pintaan kerroksen öljyä ja sängynpääty olisi valmis. Siispä suunnaksi K-Rauta, jossa myyjä asiantuntevasti valitsikin meille hyllystä puuöljyn, joka "ainoastaan käsittelee pinnan muuttamatta puun omaa väriä millään lailla". Kuinka ollakaan: kerros öljyä oven pintaan ja väri oli täysin muuttunut. Siispä hiekkapaperi jälleen käteen ja projekti alkoi alusta uudella hiomisella (tässä siis selitys, jos joku on syksyn mittaan ihmetellyt kasvaneita hauksiani). Vaikka hionta tasoittikin öljyämisen tekemiä värivahinkoja, ei alkuperäistä harmaata väriä enää saanut palautettua, ja meille kotiutuikin lopulta aiottua ruskeampi sängynpääty.


Näissä kuvissa näkyvät muuten myös meidän tämänvuotiset joululahjamme: päätimme nimittäin miehen kanssa jättää tänä vuonna toistemme lahjat hankkimatta ja ostaa sen sijaan molemmille uudet untuvapeitot. Muutaman sen verran hyvin nukutun yön perusteella ostoslistalle menivät muuten saman tien myös untuvatyynyt.

8 kommenttia:

 1. Minusta tuo on kivan värinen. Mutta tykkäänkin ruskeasta enemmän kuin harmaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuo uusi sävy vaati aluksi vähän nieleskelyä, mutta toisaalta sängynpääty sopii nyt tällaisenaan paremmin muutenkin ruskeansävyiseen makuuhuoneeseen.

   Poista
 2. aivan ihana!!! ja sopii niin hyvin nuo lakanat myös tuonne! kaunista.. katselin kuvia aika kauan ihan vaan ihaillen niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä ihana saada edes yksi sisustusprojekti vihdoin ihan valmiiksi asti ;)...

   Poista
 3. Siitähän tuli oikein nätti! Ja näkyy löytyvän ne Hennesin lakanatkin :). Olisit kysynyt multa remppaajalta tosta puusta ;). Meiän keittiön tasoon nimittäin joskus etsittiin väritöntä öljyä tai lakkaa ja viimein ammattilaiselta saatiin tuomio, että puu muuttaa aina väriään tummempaan päin ellei sitä sitten maalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit selvästi tiennyt paremmin kuin tuo K-Raudan myyjä! Hennesin lakanat tilasin joskus alkusyksystä ja olen kyllä tykännyt: uudet lakanat + uudet peitot = hyvät unet ja tyytyväinen äiti.

   Poista
 4. Aivan mielettömän upea! Itselläkin ollut juuri sama idea muhittelemassa - vain se ovivanhus puuttuu! :D Ehkä se tulee vielä vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa bongailla pihakirppiksiltä: meilläkin anoppi piti viime kesänä pihakirppiksen, jossa myytiin esimerkiksi vanhoja ikkunanpieliä, heinäseipäitä ja muuta ihanaa tuunatavaa.

   Poista