lauantai 7. joulukuuta 2013

Oops, I did it again...


Poika R:llä on uusi paras kaveri: päiväkodissa on toinenkin yhtä pieni, yhtä vaalea ja yhtä vilkas kaksijapuolivuotias, jonka kanssa poika R on nykyään kuin paita ja peppu.

On jännä huomata, miten jo noin pienet muodostavat kaverisuhteita. Vaikka muidenkin hoitokavereiden kanssa leikitään, on paras kaveri kuitenkin aina se, jota huudellaan jo päiväkodin ovella ja josta puhutaan kotona vielä ennen nukkumaan menoa. Vaikka lauseiden muodostus ei aina onnistu, tuntuvat pojat ymmärtävän toisiaan paremmin kuin hyvin ja kehittelevän ihan uudenlaisia, omannäköisiään leikkejä. Yhteisen auto-, rakennus- tai lumileikin päälle vielä nauretaan yhdessä makeasti.

Mutta kun ynnää yhteen kaksi vilkasta pikkupoikaa lähentelee tulos yleensä pyörremyrskyä. Viime viikkoina poikien vauhti onkin kiihtynyt huippulukemiin ja alkanut leikin sijaan usein lähennellä yhteistä riehumista. Päivän kuulumisia kyseltäessä kaksivuotiaan vastaus on nykyään lähes poikkeuksetta "Me ollaan kepposteltu!". Tutuksi ovat tulleet myös hoitotädin puhuttelut (välillä jopa äidille), päivän sähellysten selvittelyt sekä tiukkasävyiset keskustelut aiheesta "Tänään ei keppostelua". Parhaan kaverin isin ihmetellessä, mistä kummasta vahaväreillä sotkemisidea oikein mahtoi pojille valkoisen pöydän luona tulla, oli pakko tunnustaa, että meillä kyllä hinkataan värikynää parketista jos ei joka päivä niin ainakin joka viikko. Se siitä arvoituksesta siis: poikani on päiväkodin pahis.


Onneksi pojat ovat poikia ja niin päin pois. Äidin huokaillessa uusien kepposten jälkeen poika R osaa jo neuvoa: "Äiti, älä hermostu. Ole iloisella mielellä."

4 kommenttia:

 1. Hih. Osaan kuvitella tapauksen :) Ja vaikka ne olis "pahiksia" niin kyllä ne tädit silti niistä tykkää kovasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuluneella viikolla onneksi myös kuultua: "On nuo pojat kyllä niin ihania, kun eivät jää ikinä toimettomiski". No näinpä ;)!

   Poista
 2. Tulin tänne äitiyshousujen kautta, ja olen tainnut joskus aikaisemminkin käväistä. Tois kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :). Uusia kävijöitä on aina kiva saada <3.

   Poista