perjantai 27. joulukuuta 2013

Tapaninpäivä.

Tapaninpäivän tunnelmia maalla.


Kun aatonaattona pakattiin laukut ja auto ja suunnattiin sukuloimaan, tihuutti taivaalta vettä, ja joulupäivänä vaihtaessamme tukikohtaa oli tihkusade muuttunut ihan rehelliseksi rankkasateeksi, joka jatkui vielä tämänpäiväisellä kotimatkalla. Vaikka meidän joulussa keskeisintä onkin rauhoittuminen ja läheiset ihmiset, niin on pakko myöntää, että ainakin minun joulutunnelmani syntyy selkeästi todella suurelta osin kenkien alla narskuvasta hangesta ja nenänpäähän leijailevista lumihiutaleista. Siispä huolimatta lahjoista, jouluruuista, lautapeliturnauksista ja Frank Capran "Ihmeellinen on elämästä" menneet neljä päivää tuntuivat joulun sijaan ihan tavalliselta pidennetyltä mummolaviikonlopulta. Tosin erityisen mukavalta sellaiselta.

Jos auto tuntui täydeltä reissuun lähdettäessä, oli se palatessa sitä vieläkin enemmän. Suurimman lahjasaaliin keräsi poika R, jonka viimeviikkoiset edesottamukset graffititaiteilijana eivät ilmeisesti olleet kiirineet Korvatunturille asti. On meillä vaan paljon ihania ihmisiä ympärillä.

2 kommenttia:

 1. Kyllä se lumi vaan tekee talven. Tuntuu melkein siltä, että joulua ei ole vielä ollutkaan. Näinköhän jää meillä joululahjapulkka kokeilematta tänä talvena?

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Mekin saatiin pukilta lahjaksi uusi pulkka, mutta siinä kyllä vedeltiin jo kaksivuotiasta paremman puutteessa pitkin mummolan lattiaa ;)... Terkut pienelle pulkkailijalle ja vanhemmille!

   Poista