maanantai 2. joulukuuta 2013

The gap that grows between our lives.


Vaikka olen avautunut kyllästymisestäni joululahjaostoksiin ja yleiseen joluhössötykseen niin virtuaalisesti sosiaalisessa mediassa kuin ihan kotona keittiönpöydän ääressäkin, niin yhden lahjan ostan tänäkin vuonna enemmän kuin mielelläni.


Viikonloppuna käynnistynyt Joulupuu-keräys on paikallisten Nuorkauppakamareiden eri puolilla Suomea järjestämä projekti, jonka tavoitteena on jakaa joulumieltä ja -lahjoja niihin perheisiin, joilla ei siihen muuten välttämättä olisi mahdollisuutta. Keräyksen tarkoitus on, että mahdollisimman moni lastensuojelun piirissä oleva alle 18-vuotias lapsi saisi jouluna paketin, edes sen yhden. Lahjat voivat olla ostettuja tai itse tehtyjä, ja pakettiin voi kääräistä lelujen, kirjojen, pelien ja vaatteiden sijaan myös vaikka lahjakortin elokuvateatteriin tai uimahalliin. Lahjakeräyksiä järjestetään joulukuussa kaikissa Suomen isoimmissa kaupungeissa, ja lähimmät keräyspaikat voi tarkastaa helposti kampanjan Facebook-sivuilta. Esimerkiksi Jyväskylän Forumissa lahjoja voi jättää tämän viikon loppuun asti.

Viime vuonna Jyväskylässä kaivattiin lahjoja erityisesti suurelle joukolle lastensuojelun piirissä olevia poikia, ja suurin tarve tuntui olevan nimenomaan isompien poikien paketeista, joiden ostaminen saattaa monista olla vähän hankalaa. Tästä syystä minä päädyin tänäkin vuonna jättämään Bratzit ja vaaleanpunaiset neuleet kauppaan, ja ostin oman pakettini teinille. Ensivisiitti Jyväskylän Beyondiin suoritettiin siis lauantaina, ja mukaan tarttui pieni pehmeä paketti keräyslaatikkoon sujautettavaksi!

2 kommenttia:

  1. Älyttömän hyvä idea! Miten tämä on mennyt aiempina vuosina ohi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi vähän tätä on mielestäni mainostettu tänä ja edellisinä vuosina, joten ei ihmekään! Itse olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, tuntui heti jotenkin omalta jutulta :).

      Poista