torstai 23. tammikuuta 2014

Perhepotretti.Joulukuussa kaksivuotias Picasso jäi hetkeksi huoneeseensa yksin vahaliitujen kanssa ja sai ajatuksen: silmänräpäyksessä valkoiseen tapettiin - siis juuri siihen tapettiin, jota ei ollut tarkoitus vaihtaa - oli ilmestynyt punainen graffiti. Seuraavat viikot vahaliidut, puuvärit ja kuulakärkikynät olivat meillä ymmärrettävästä syystä lukkojen takana.

Nyt poika R on aloitellut piirustusharrastustaan uudelleen, tosin sillä ehdolla, että yhdistelmä kaksivuotias ja kynä vaatii meillä aina vähintään yhden täysi-ikäisen valvojan. Viime aikoina meillä onkin piirrelty ahkerasti pääjalkaisia, ja vaikka seuraavakin kommentti lukeutuu taas äitikategoriaan kyllä meidän lapsi sitten onkin niin taitava, niin onhan nuo ensimmäiset piirustukset aivan ihania. Vuoden alussa piirretty perhekuva pääsikin kehyksiin olohuoneen seinälle, sinne viime ja toissa vuonna kuvattujen perhekuvien viereen. Kaksivuotiaan piirustuksissa näkee myös kehityksen todella nopeasti: vielä vuoden alussa isin silmälasit piirrettiin aina silmien yläpuolelle otsalle, mutta viimeisimmässä isin potretissa jo oikeaan paikkaan silmien päälle.

Olohuoneen valokuvaseinälle on muuten etsinnässä vielä jokin isompi mustavalkoinen juliste, sillä vaatehuonetta siivotessani löysin vielä yhden uuden Ribba-kehyksen, jonka olin hamstrannut varastoon syyskuisella IKEAn-visiitilläni ja sittemmin täysin unohtanut. Mahtavaa ennakointia!

9 kommenttia:

 1. Ihan oikeesti tosi hienosti poika R piirtää! Ihania <3

  VastaaPoista
 2. Ihan oikeesti tosi hienosti poika R piirtää! Ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alempi isin kuvista on kyllä ihan näköinen: mietteliäs katse, isot silmälasit, vakava ilme ;)...

   Poista
 3. Ihanat taideteokset! Hyvä jos mäkään osaan piirtää noin aitoja ukkeleita! Mun blogissa on haaste, johon sunkin on ihan pakko osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi uudempi isin kuva on kyllä ihan ihana :). Kurkkasinkin juuri Minishow'n puolelle, ja katsotaan, saanko tekstiä aikaiseksi! Viime aikoina olenkin jo muutenkin kuvaillut aika kasan sisustusta ja lastenvaatteita Torille myyntiin...

   Poista
 4. Poika R piirtää kyllä todella taitavasti. Meidän kaksivuotias piirtelee vasta pieniä ympyröitä joita sitten nimeää. Näitä pääjalkaisia odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin piirreltiin ensin niitä ympyröitä, mutta nyt on mukaan tulleet jalat ja kädet ja uusimpana nuo silmälasit. Näitä on kyllä kiva kerätä talteen!

   Poista
 5. Ihana taideteos! Oon muuten kuullu eräältä äidiltä kertomuksen missä lapsi oli piirtäny tussilla koko asunnon läpi viivan seinään just sellaselle lapsen korkeudelle :) kyllä ne keksii ja ehtii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui apua! Yksi graffiti (joka muuten vaaleni pyyhekumilla ihan kivasti) ei ole mitään tuohon verrattuna :O!

   Poista