maanantai 13. tammikuuta 2014

Savulohisalaatti.



Viime viikolla kokeiltiin uutta salaattiohjetta. Pohjana uusimman Pirkka-lehden resepti sekä joukkoon vähän jääkaapista löytynyttä limeä sekä loput edellisestä salaatista jääneistä cashew-pähkinöistä. Suosittelen.



KLEMENTIINI-AVOKADO-LOHISALAATTI

lehtisalaattia
jääsalaattia
oliiviöljyä
3 klementiiniä
lime
2 avokadoa
mustapippuria
n. 300g lämminsavukirjolohta
suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöitä
tummaa balsamietikkakastiketta


Revi salaatti vadille. Paloittele klementiinit ja avokadot ja marinoi niitä hetki oliiviöljyssä, limen mehussa sekä mustapippurissa. Aseta klementiini- ja avokadoviipaleet salaattipedille ja lisää savulohi sekä pähkinät. Valuta kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilemista.


Mikä on teidän suosikkisalaattiohjeenne?

2 kommenttia:

  1. mun salaatit sisältää aina oikeastaan kaikkea mitä kaapista milloinkin löytyy. pitäis kai joskus oikein panostaa ja tehä jotain tiettyä salaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin teen töihin lounassalaatin nimeomaan periaatteella "mitä kaapista löytyy", mikä tarkoittaa yleensä pastaa, tonnikalaa, jotain juustoa, pestoa sekä kasviksia. Muulloin onkin sitten kiva ihan oikeasti miettiä, mitä salaattiin laittaa.

      Poista