maanantai 3. helmikuuta 2014

Dagen efter.


Vanhenemisessa parasta ovat krapulapäivät ilman krapulaa. Siis ne päivät, joita edeltävänä iltana on villin pöydällätanssimisen ja valomerkkiin asti valvomisen sijaan siemaillut ruuan kanssa kaksi lasillista viiniä ja kipitellyt puoli kymmeneltä kaksivuotiaan siivellä tohtorinkaronkasta kiltisti kotiin salaa tyytyväisenä siitä, että saa pian vaihtaa korkkarit villasukkiin, kuoriutua pois pikkumustasta ja sujahtaa sohvalle viltin alle. Vaikka krapula puuttuu, voi silti seuraavana päivänä viettää hyvällä omallatunnolla dagen efteriä herkuttelemalla pizzalla ja tehdä kaiken vähän puoliteholla.

Sunnuntaina leivottiin isin karonkanjälkeispäivän kunniaksi kaksi pellillistä pizzaa. Riitti myös kummitädille, iltaruuaksi, iltapalaksi sekä isille maanantailounaaksi. Parhaaseen kasvispizzaan tarvitsee oikeasti vain ja ainoastaan soosia tomaattikastikkeeksi, miniluumutomaatteja, vihreää pestoa, oliiviöljyä, mozzarellaa, edamraastetta sekä reilusti rucolaa.

4 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa niiin hyvälle pizzalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  2. Nam, näyttääpä herkulliselta! :P Tuli kauhee nälkä tätä lukiessa! Täytynee testata joku päivä itsekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Meillä tosin tehtiin toinen pellillinen perinteistä kinkku-herkkusieni-ananaspizzaa, koska perheen miehet suhtautuvat välillä vähän nihkeästi näihin kasvisvaihtoehtoihin ;)...

      Poista