sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

I want to ride my bicycle.Kuluneella viikolla ollaan siirrytty rytinällä kohti kevättä. Yksi merkki siitä on upouusi potkupyörä.

Oikeastaan valinta perinteisen kolmipyörän, aisasta työnnettävän lastenpyörän ja vauhdikkaan potkupyörän välillä oli meillä melko helppo, koska haluttiin hankkia nimenomaan sellainen menopeli, jolla kaksivuotias pääsisi etenemään paikasta a paikkaan b ihan itse. Kärsivällisyys ja voimat eivät poika R:llä vielä riitä perinteiseen polkemiseen ja itse taas en jaksa innostua jalkoja polkimillaan lepuuttavan pyöräilijän työntämisestä. Potkupyörän suuntaan vaakakuppia kallistivat luonnollisesti myös tasapainon harjoittelu sekä kavereiden positiiviset kokemukset potkimisesta. Mekin halutaan isin kanssa yhdessä juoksulenkille niin, että rattaiden sijaan poika R kulkee vieressä potkupyörällä.


Viikon potkupyöräilyn perusteella voi sanoa, että valinta osui enemmän kuin oikeaan: poika R potkii, ainakin tähän mennessä, aikuisen ohjeita noudattaen ja on ennen kaikkea itse enemmän kuin innostunut pyöräilystä. Pyörälenkeistä on toistaiseksi selvitty ilman harmaita hiuksia, autotielle syöksähtelevän pyöräilijän perässä huutamista sekä väsähtäneen pyöräilijän ja pyörän kantamista. Tosin pakko todeta: vauhtikana ei ihan vielä riitä niille aikuisten juoksulenkeille.Punavalkoinen potkupyörä löydettiin muuten kauppareissulta Prismasta, jonne menimme ihan vain kokeilemaan, minkäkokoinen pyörä olisi sopiva. Sen reissun jälkeen kaksivuotiaan maailmassa oli tasan yksi pyörä ja jokainen netistä näyttämäni malli sai tuomion "ei kun se punavalkoinen pyörä". Siispä suuntasimme takaisin Prismaan. Äidin kukkaro kiitti, ja sopivan kypärän saattoi hyvällä omalla tunnolla tilata Matkavarusteesta.

8 kommenttia:

 1. Me ajateltiin myös hankkia potkupyörä! Ton ikäsellä kehittää tasapainoakin tosi hyvin ja pitäisi olla pitkäikäinenkin. Ja hieman hieno kypärä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärä onkin äidin suosikki ;). Ja sopii kyllä hyvin myös pyörän väreihin. Potkupyörä tuntuu ehdottomasti olevan tämän kevään juttu.

   Poista
 2. Upea menopeli teiän poitsulla! Mekin ollaan eilen ja tänään yritetty potkutella testipyörällä pitkin kotipihaa, mutta mistään vauhdista tai tasajalkapotkuista ei vielä ole tietoakaan.. Ehkä se vielä tästä lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti ei täälläkään vielä päätä huimaa, mikä tosin on katuja pitkin liikkuessa vaan ihan hyvä. Siitä se sitten lähtee!

   Poista
 3. Näyttää jo niin isolta pojalta! :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin suunnitteilla potkupyörän osto Mimosalle! Poika R on kyllä oikein menevän näköinen tapaus pyöränsä selässä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkupyörä on kyllä ihan huippujuttu, varmasti ihan hitti teilläkin :). Onneksi vauhti on vielä tähän asti pysynyt kurissa...!

   Poista