maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kuusi kuvaa pääsiäisestä.

Kuusi kuvaa pääsiäisestä.


Lomalle lompsis. Tänä vuonna päätettiin kylmästi ulkoistaa kodin pääsiäiskoristelu täysin päiväkodin tädeille (täysi kymppi tästä suorituksesta heille, sillä päiväkodista kotiin kulkeutui koristeiden lisäksi myös rairuoho) ja jättää välistä myös pääsiäissiivous, maakuntakierros mummoloissa sekä lammaspaisti, joka ei oikeasti ole ikinä ollut siihen käytetyn vaivan arvoista. Sen sijaan keskityttiin lähinnä olemaan. Pitkäperjantain alkajaisiksi isi suuntasi mökkibileisiin juhlimaan kummisedän kolmikymppisiä, mutta muuten ollaankin lomailtu lähinnä kotona, lähipuistossa ja lankalauantaina pikaisesti keskustan thaimaalaisessa. Ihan niin kuin toivottiin: kerrankin on ollut aikaa nimenomaan olla.

Pyykkäyksen, potkupyöräilyn ja keittiön siivouksen välissä olen yrittänyt tehdä myös niitä omia kivoja juttuja, joista saan voimaa arkeen. Eli lukenut Tove Janssonin elämäkertaa keskellä päivää ja sängyssä untuvapeiton alla loikoillen. Pessyt ikkunoita napit korvilla mukana laulaen. Tai katsonut siskon kanssa Sinkkuelämän kuudetta tuotantokautta samalla punaviiniä maistellen. Todelliseen toimettomaan lomamoodiin päästiin kuitenkin vasta sunnuntaina, kun ikkunat oli pesty, aurinko paistoi ja kädessä oli vanha naistenlehti. Dear Eki, olisiko mahdollista saada vielä muutama vapaapäivä ennen edessä olevia superkiireisiä työviikkoja?

4 kommenttia:

 1. Hei, oletko aloittanut jo Lumilapsi-kirjan? Itse bongasin sen äskettäin, ja vaikutti lukemisen arvoiselta! Pitääkin kyttäillä kirjastosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin, lopetin ja tykkäsin - joskaan en kuitenkaan hyppinyt kattoon riemusta. Nyt työn alla Tove Janssonin elämäkerta, joka kannattaa myös napata mukaan kirjastosta!

   Poista
 2. Kuulostaa siltä, että siellä pääsiäinen oli erittäin onnistunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, tauko tuli todellakin tarpeeseen :)!

   Poista