torstai 10. huhtikuuta 2014

Vähempikin riittää?Tammikuussa kannoin kynnyksen yli kauan himoitsemani lepakkotuolin ja ilmoittauduin samalla mukaan Melinan Vähempikin riittää -haasteeseen. Tarkoituksena oli kevään aikana kiinniittää enemmän huomiota omaan kulutuskäyttäytymiseeni ja hillitä tavaranpaljoutta tavara tavarasta -periatteella, missä uuden tavaran kotiutuessa vanha siirtyy aina kierrätykseen tai myyntiin.

Missä ollaan nyt?

Kuluneen kolmen kuukauden aikana eniten on uudistunut isompaan vaatekokoon siirtyneen poika R:n vaatevalikoima. Pakollisten perusvaatteiden lisäksi kaappiin on kuitenkin löytänyt tiensä myös muutama  ei-pakollinen muttakunseonniinihana-hankinta kuten Zaran kevyttoppis (se oli rakkautta ensisilmäyksellä), Burtonin-pipo (kun kaikilla muillakin on) sekä uudet Converset (mutta kun ne vaan on niin ihanat). Toisaalta vaateralli on toiminut hyvin myös toiseen suuntaan, ja koska vaatelipaston tilavuus on edelleen vakio, on iso kasa pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä löytänyt kuluneiden kuukausien aikana uuden kodin Facebookin nettikirpputorin kautta.

Omaa vaatekaappiani olen päivittänyt hillitymmin ihan jo johtuen siitä, että - toisin kuin poika R:n tapauksessa - jokainen oikealla kokolapulla varustettu vaatekappale ei näytäkään päällä niin istuvalta, imartelevalta ja raflaavalta kuin kaksivuotiaan kanssa. Siispä lämpömittarin kivuttua nollan paremmalle puolelle kaivoin kaapin perältä viimevuotisen trenssini, sen kirppislöydön. Sama toimi hyvin myös kevätkenkien ja huivin kohdalla. Sen verran sentään repsahdin, että kun Helsingin-reissulla löysin Zarasta täydellisesti istuvat farkut, ostin niitä saman tien kahdet eri väreissä. Omantunnon kolkuttaessa kiikutin muutaman vanhemman vaatteen UFFin keräykseen.

Kodin sisutus on päivittynyt hillitysti, ja kevään aikana meille on kulkeutunut ainoastaan muutama uusi tyynynpäällinen sekä kukkaruukku. Olohuoneen ilme uudistui tosin myös sohvapöydän vaihdolla, mutta shoppailupisteiden sijaan kuormauslavapöydästä pitäisi saada jo jonkinlaisia kierrätyspisteitä.

Itselleni ehkä suurin töytäisy Vähempikin riittää -haastetta kohti oli muistikuva siitä, kuinka vuosi sitten keväällä keräsin jokakeväistä kirpparipöytää varten vuodessa kertyneet hutiostot ja pieneksi jääneet (lasten)vaatteet ja huomasin kasan olevan yli metrin korkuinen. Siis yli METRIN KORKUINEN siitäkin huolimatta, että pihistelen usein erityisesti itsestäni enkä ikinä voisi kutsua itseäni minkään sortin himoshoppaajaksi. Tänä keväänä tavaraa on siirtynyt nettikirppisten kautta kiertoon pikku hiljaa, ja vaikka täysin tavara tavarasta -tavoitteeseen en olekaan päässyt, on tänä vuonna vaatehuoneen nurkkaan kertynyt ainoastaan yksi kauppakassillinen kirpputoritavaraa.

Alku sekin.

4 kommenttia:

 1. Ööö..metrin korkuinen pino.. Tervetuloa meille kattomaan kun mä lähden kirppikselle ;)! Onneks mullakin kyllä on auttanut tää. vähempikin riittää -haaste, ja homma onkin kääntynyt päälaelleen: nyt meiltä lähtee koko ajan enemmän vaatetta pois kuin mitä tulee tilalle. Poikkeuksena tosin sisustustavara, jota ei onneksi nurkissa pyörikään ihan niin isoja kasoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sinuun verrattuna minun shoppailutaitoni ovatkin kyllä ihan harrastelijan tasolla ;)... Meiltäkin lähtee kiertoon eniten vaatteita, sisustustavaravarasto kun ei muutenkaan ole mitenkään erityisen suuri.

   Poista
 2. Terveiset täältä isojen kirpparikassien kaaoksesta! Vähempikin siis riittäisi, eli mistä tätä tavaraa on oikein tullut...??? Jospa tästä keväästä ottaisi opikseen ja jatkossa miettii muutaman kerran ennen mitään heräteostoksia. Aurinkoista kevään jatkoa Laura, mun piti lähteä asioille kaupungille, mutta jumiuduinkin lukemaan blogiasi :) Ihania kuvia ja tekstiä, jota lukee mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sittenhän sinunkin pitää lähteä Melinan haasteeseen mukaan! Nettikirppareilla saa mukavasti turhat tavarat kiertoon ja parasta on, että ne vielä haetaan kotiovelta. Ja iso kiitos, you made my day, Janna! Sinunkin blogiasi tulee aina kurkittua (viimeksi muuten kovasti sushikuvia kuolaten), kun uusia postauksia ilmestyy.

   Poista