maanantai 19. toukokuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka.



Viime viikonloppu meni meillä juhlahumussa, kun otettiin viikon varaslähtö poika R:n kolmivuotissyntymäpäiviin. Lauantaina ruokittiin mummot ja papat ja sokeriähkyn vastapainoksi tarjottiin tätä suolaista piirakkaa:


TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA

200g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl vettä

150 g mozzarellaa
3 tomaattia
mustapippuria
3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 munaa
1 prk ruokakermaa
3 rkl pestoa


Nypi jauhot pehmeän rasvan joukkoon ja lisää vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne pohjalle limittäin. Lisää mustapippuri ja basilika. 

Sekoita kierrevatkaimella munat, kerma ja pesto ja kaada seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.



Sunnuntaina vuorossa olivat kaverit, pizza, suklaakakku sekä villit leikit, ja loput makeat kärräsin suosiolla tänään töihin. Muutama päivä sokerilakkoa, kiitos.

5 kommenttia:

  1. Näyttää niiin hyvältä! Tomaatti, mozzarella, basilika ja mustapippuri. Toimii kyllä mulle :) kivaaa nähä lauantaina ja oot kyllä Ystävä, isolla Y:llä.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Sunnuntaina nähdään - tai vaikka lauantainakin, jos jaksatte vääntäytyä keskustaan ostoksille ;). Ja itse olet myös <3. (Ps. Mikä tahansa, missä on mozzarellaa, pestoa ja basilikaa on takuuvarmasti hyvää!)

      Poista
  3. Näyttää niin hyvältä! Nam! Tätä varmaan vatsakin kestäisi herkutella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto ja mozzarella toimii aina ja kaikissa muodoissa, kannattaa ehdottomasti kokeilla :).

      Poista