perjantai 16. toukokuuta 2014

Viisitoista kirjaa.


Syystä, että rakastan kirjoja ja etsin jatkuvasti uusia kirjasuosituksia. Lisäksi syystä, että suurin osa Kirjat, jotka tulee lukea vähintään kerran elämässä -listoista ovat pelkästään listoja maailmankirjallisuuden klassikoista tai Nobel-voittajista. Ja syystä, että vaikka olenkin opintojeni ja työni ansiosta lukenut aikamoisen kasan klassikoita ja pitänyt monesta, välillä paras kirja löytyykin nimenomaan silloin, kun nappaa R-kioskin pokkarihyllyltä kannen perusteella ihan vaan jotain luettavaa junamatkalle.

Siispä 15 kirjaa, 
jotka ovat jollain tavalla puhutelleet, koskettaneet, ravistelleet tai naurattaneet henkihieveriin ja jotka minun mielestäni kannattaa lukea edes kerran elämässään.


1. Riikka Pulkkinen: Totta
2. Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
3. Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän
4. Emily Brontë: Humiseva harju
5. Khaled Hosseini: Leijapoika
6. Anna Gavalda: Viiniä keittiössä
7. Jonas Gardell: Tårka aldrig tårar utan handskar -trilogia
8. Lionel Shriver: Poikani Kevin
9. Erlend Loe: Naisen talloma
10. C.S. Lewis: Velho ja Leijona
11. George Orwell: Eläinten vallankumous
12. Anne Rice: Veren vangit
13. Astrid Lindgren: Veljeni, Leijonamieli
14. William Golding: Kärpästen herra
15. Will Ferguson: Onni TM


Mitä teidän listalta löytyisi?

8 kommenttia:

 1. Samoja kirjoja löytyisi myös minun listalta! Ehkä myös Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä, Nick Hornbyn Alas on pitkä matka, ja joku lapsuuden suosikki kuten Pieni runotyttö tai Pikku naisia.

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Nick Hornby on minulta vielä lukematta, mutta esimerkiksi Skeittarista tykkäsin sen verran paljon, että luettavien listalle menee ehdottomasti. Lapsuuden suosikit karsin minimiin, muuten olisi tullut liian pitkä lista...!

   Poista
 2. Itse en ole lukenut noista mitään :) Leijapoikaa olen yrittänyt aloittaa vaikka kuinka monta kertaa ja en vaan jotenkin pääse alkuun, toisin kuin muiden saman kirjailijan teosten kanssa.. Tuota Totta- kirjaa olen miettinyt jo jonkin aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mutta nytpä on lista hyviä suosituksia, joista valita luettavaa ;). Riikka Pulkkista suosittelen ihan erityisen paljon, itse kun olen tykännyt ko. kirjailijan kaikista kirjoista.

   Poista
 3. Kiitos suosituksista! Palaan näihin varmasti heti sopivan tilaisuuden tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :)! Kirjasuosituksia on aina kiva saada, ja noista jokaista suosittelen kyllä enemmän kuin mielelläni.

   Poista
 4. Viisi kirjaa löytyi, olisivat omalla listallani myös! Vadelmavenepakolaisen sain vihdoin luettua ja oli huikea! Harvoin luen mitään kotimaista, ja yhtä harvoin nauran ääneen kirjan ääressä. Huipputarina!

  Oletko muuten jo lukenut Lionel Shriverin Jonnekin pois? Oli ainakin omasta mielestäni aika mieleenjäävä tarina erilaisine hahmoineen ja juonenkäänteineen, ja piti pakottaa oma äitikin lukemaan kirja, jotta voisi jonkun kanssa siitä keskustella :)

  Lukeminen on yksi hienoimmista tavoista kokea uusia maailmoja! Olen lukenut 6-vuotiaasta saakka vaikka mitä, ja uskon sen kantaneen hedelmää myös monella muullakin osa-alueella. Pakko varmaan fiilistellä nro 13:lla pitkästä aikaa, se kun sopii sekä lapsen että aikuisen luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelmavenepakolainen on kyllä aivan mahtava! Itse luin sen aikoinaan nimenomaan junassa ja keräsin takuulla katseita, kun nauroin niin paljon ääneen :O.

   Lionel Shriverin "Jonnekin pois" löytyy toiselta listala, jota juuri keräilen postaukseksi - se on nimittäin yksi niistä kirjoista, jotka olen jättänyt kesken. Jotenkin en vaan saanut luettua sitä loppuun, vaikka tykkäsinkin aivan älyttömästi sekä "Poikani Kevin" ja Syntymäpäivän jälkeen" -kirjoista.

   Minäkin olen lukenut paljon aina, mutta erityisesti nyt lapsen syntymän jälkeen. Äitiyslomalla se oli aika toimiva keino pysyä jollain tavalla mukana aikuisten maailmassa ja välttyä hurahtamasta (täysin) kaikkiin lapsijuttuihin. Nykyään tulee luettua päivitttäin, joskus enemmän ja joskus vähemmän.

   Poista