sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ystävistä ja junamatkailun ihanuudesta.


Joskus ei voi kuin ihmetellä, miten blondi voi melkein kolmikymppinen korkeakoulutettu nainen olla: edessä jo ajat sitten sovittu tyttöjen viikonloppureissu Seinäjoelle ja juuri ennen juna-asemalle lähtöä huomaan ostaneeni lipun vasta seuraavalle päivälle. Ei tehonnut ripsien räpsyttely tai "Uuups, miten tässä nyt näin kävi" -ilmeeni lippuluukun vanhempaan rouvaan, vaan menomatka oli maksettava kahteen kertaan. Tiedoksi muuten muillekin, että netistä ostetuilla ennakkolipuilla ei ole palautus- tai muutosoikeutta.

Menomatkasekoilun jälkeen olisi voinut kuvitella, että edes paluumatka menisi niin kuin Strömsössä, mutta ei: syystä tai toisesta taajamajuna ei ikinä käynnistynytkään -  kuten ei myöskään kaksi sitä korvaamaan hälytettyä kiskobussia. Lumisateessa Seinäjoen rautatieasemalla laukun päällä istuskellessa kävi kieltämättä mielessä, että olisihan se ajokortti aika kätevä, ja sama ajatus nousi pintaan myös Ähtärin asemalla, kun vastaantulevaa junaa piti vielä odotella melkein puoli tuntia. Onneksi lopulta päästiin takaisin Jyväskylään, siinä vaiheessa enää kolme varttia aikataulusta myöhässä, ja isikin pääsi käyttämään maksamansa leffalipun, kun lapsenvahtia vaihdettiin Matkakeskuksessa läpsystä.

Tuplahinta tai reilu myöhästyminen, niin junamatkailussa on kyllä yksi hyvä puoli: reilun vuorokauden aikana minulla oli lopulta yhteensä yli seitsemän tuntia täysin omaa aikaa ihan vaan lukemiseen, koneella olemiseen, musiikin kuunteluun ja omille ajatuksilleni. Ihan lomaa jo sekin. Lisäksi tuli myös todistettua, että kun juna on reippaasti myöhässä ja lunta sataa toukokuussa, alkavat myös julkisissa kulkuneuvoissa vieraiden katsekontaktia välttelevät suomalaiset yhtäkkiä jutella keskenään ja paluumatka sujuikin lukemisen ohella jutellessa.


Onneksi hyvät ystävät ovat myös ehdottomasti pienen vaivannäön arvoisia. Terkut tytöille, olette rakkaita! (Mutta pliiiiis, ensi kerralla nähdään jossain, mihin minäkin pääsen henkilöautolla...!)

4 kommenttia:

 1. No et sä kyllä sit turhan helpolla päässyt! Edelleen kannatan ajokortin hankkimista, sijoitus vaivattomaan matkaamiseen ja muista (kuten myöhästelevästä VR:stä) riippumattomuuteen :). Olispa ollut kiva päästä mukaan, ei siis junamatkalle vaan sinne perille :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä selviän kyllä vähemmällä säädöllä! Ja onneksi ensi kerralla matkustan mukavasti sinun kuskaamanasi ;)...

   Poista
 2. No, en tiedä oliko se autolla ajaminen kesärenkailla hirveässä lumipyryssä sekään kovin ihana vaihtoehto... mutta onneksi kaikki päästiin lopulta perille! Kiitos vielä viikonlopusta, kivaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesärenkaista ja lumipyrystä ei voi tykätä, mutta musavisasta senkin edestä ;). Otetaan pian uusiksi!

   Poista