perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kirjanselkäruno.

Toukokuun viimeisellä viikolla sain ystävältä superhauskan haasteen ja kirjoitin sen seurauksena elämäni ensimmäisen kirjanselkärunon.Kyseessä on siis Kuopion kaupunginkirjaston järjestämä kesäkilpailu, jossa tarkoituksena on katsoa omaa - tai vaikka kirjastonkin - kirjahyllyä uusin silmin ja päästää luovuus valloilleen. Idea on yksinkertainen: kirjahyllystä etsitään kirjoja, joiden nimet muodostavat yhdessä, joko päällekkäin tai peräkkäin asetettuina, tarinan tai runon. Kilpailuun voi osallistua kesä- ja heinäkuun ajan, ja mukaan pääsee lähettämällä kuvan runostaan joko Facebookin, Twitterin tai sähköpostin (kuokir@gmail.com) kautta. Jo valmistuneita, toinen toistaan mielikuvituksellisempia runoja pääsee ihailemaan tästä ja tästä. Kirjanselkärunoilijaksi ryhtymällä pääsee mahdollisesti kartuttamaan omaa kirjahyllyään, sillä kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjapalkinto.

Oma kirjanselkärunoni syntyi lopulta ihan parissa minuutissa, kun silmiin osui ylähyllyltä Arno Kotron runokokoelma Sanovat sitä rakkaudeksi. Kotro sai luvan sanoa runon viimeiset sanat, ja sen jälkeen sitä edeltävät säkeet löytyivät helposti siitä vierestä, draamahyllyltä.

Kirjanselkärunoilu toimii muuten todistetusti parhaiten, jos kirjahyllystä löytyy erityisesti draamaa: miehen lähinnä dekkareista, fantasiasta ja politiikasta koostuva minikirjasto kun ei taipunut runoksi sitten millään.


Miltä teidän kirjanselkärunot näyttäisivät?

4 kommenttia:

 1. Ihana! Ryöstin heti idean ja ryntäsin tekemään oman. Löytyy blogista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa! Tämä oli kyllä ihan älyttömän hauska kilpailu, joka ainakin nappasi minut heti mukaansa.

   Poista
 2. Hieno idea! Täytyypä tutkailla, mitä mökkikirjahyllyn kätköistä saisi aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihan mahtava idea ja kilpailu. Kirjahyllyäkin katselee nykyään ihan uusin silmin ;)...

   Poista