maanantai 23. kesäkuuta 2014

Postikortteja maalta.


Vaikka ollaankin viime vuosina tavattu lähteä juhannukseksi maalle, on hiljaisessa kaupungissakin oma viehätyksensä. Torstaina kyyditettiin meillä alkuviikon kyläillyt pikkusisko bussille ja ihmeteltiin samalla tyhjenevää kaupunkia ja täpötäyttä Matkakeskusta. Alkuillasta alkoikin olla jo autiota. Vaikkei ihan ydinkeskustassa asutakaan, niin liikenteen katoamisen ja ihmisten vähentymisen kyllä huomasi. Melua tuntui pitävän ainoastaan kolmevuotias vesirokkopotilas, joka sekin meni kahdeksalta yöunille. Sen jälkeen ohjemassa oli enää viltti, villasukat, kynttilät (ah tätä Suomen kesää) sekä romanttisen illan kruunannut jalkapallomaraton.

Perjantaina vesirokkopotilaan kunto onneksi salli jo matkustamisen, joten otettiin auton nokka kohti mummolaa. Loppujuhannuksen ohjelmaan lisättiinkin sitten noiden edellä mainittujen viltin, villasukkien sekä jalkapallon lisäksi vielä grilliruoka, navettatyöt, traktoriajelut, mato-onkiminen, puusauna ja anopin sisustuslehdet. Meitä taisi jopa säät suosia, sillä ainoastaan perjantaina satoi, ja silloinkin ehdittiin sadekuurojen välissä sekä grillata että polttaa kokko. Molemmissa varusteena oli kuitenkin pipo ja toppis.

4 kommenttia:

 1. Näyttää rauhalliselta ja kesäiseltä! Minunkin piti lähteä pois kaupungista, kun loma alkaa.. No, täällä mä oon vieläkin ja aion varmaan jonkun aikaa olla :) Koti tuntuu niin mukavalta! :) Leppoisia päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän kesäistä tosiaan oli huonosta säästä huolimatta. Mekin vaihdettiin maaseutu tosin taas kaupunkilomailuun - kotonakin on tosiaan kiva puuhastella välillä ilman kiirettä. Rentouttavaa loman jatkoa myös sinne!

   Poista
 2. Ihanan suomalaisia kuvia!

  VastaaPoista