torstai 17. heinäkuuta 2014

Jotain vanhaa, jotain uutta.


Kolmas tyttöjenreissu Tallinnaan vuoden sisällä voisi kuulostaa paljolta, mutta jostain syystä terminaalista ulos kävellessä ei edes tunnu siltä, että olisi ulkomailla - ennemminkin siltä, että olisi tullut johonkin tuttuun läheiseen kaupunkiin, taas kerran piipahtamaan.

Tämänkertaiseen Tallinnan-lomaan kuului jotain uutta ja jotain vanhaa.


Jotain uutta Tallinnassa:

Spa-hotelli: Koska reissun tarkoitus oli juhlistaa kaksia syntymäpäiviä pienellä hemmottelulla ja irtiotolla arjesta, päädyttiin päiväreissun sijaan yöpymään Tallink Spa -hotellissa Tallinnan satamassa. Hotellin allasosasto erilaisine saunoineen ja altaineen oli kyllä nimenomaan rentouttava, ja kylpyläosastolla olisi voinut hyvin viettää koko päivän.

Kalamaja: Talven Tallinnan-reissulta piipahdettiin jo Kalamajan-kaupunginosassa sijaitsevassa Merimuseossa, mutta tällä kertaa lähdettiin koluamaan alueen puutalokatuja ja katselemaan boheemia tunnelmaa ihan varta vasten. Opimme myös, että jos jossain alueen suosituimmista ravintoloista tai kahviloista haluaa illalla syödä, kannattaa tehdä ennakkoon pöytävaraus...

Linnahall: Rähjäinen ja graffitien peittämä kaupunginhalli, jonka tunnelma on kuitenkin jostain syystä ihan käsittämättömän maaginen (mahtaako utuisella merellä olla jotain osaa tässä).

Flunssaisena Tallinnassa: Tämän osan olisin kyllä voinut jättää väliin, mutta minkäs teet: edelleenkin meille kulkeutuu jokainen leikkipuistoa ja päiväkotia piinaava pöpö, joka tarttuu ensin poika R:ään ja siitä yleensä parissa päivässä minuun. Iso peukku tosin Spa-osaston höyrysaunalle, joka toimi loistavana lääkkeenä täysin tukossa olevan nenään.Jotain vanhaa Tallinnassa:

Suomalaisturistit: Sankoin joukoin ja joka paikassa. Englantia puhuessamme tunsimme itsemme välillä varsinaisiksi outolinnuksi tai hifistelijöiksi.

Vanhakaupunki: Jokaisen Tallinnan-reissun vakiokohde, jossa on pakko käydä vähintään kääntymässä. Tällä kertaa päädyimme syömään yhdelle Raekoja Platsin monista terasseista.

Ostokset: Vaikkei välttämättä lähtisikään varsinaiselle shoppailureissulle, tulee yleensä kierrettyä ainakin ne vaatekaupat, joita ei Suomesta löydy.


Ja mikä parasta: vain kahden tunnin laivamatkan päässä Helsingistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti