keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kymmenen euron kaupunkiloma.


Voisi luulla, että olisin saanut junamatkailusta tarpeekseni ainakin hetkeksi: Viime reissulta saimme vesirokon. Sitä edellisellä matkalla ostin ensin epähuomiossa tuplalipun ja junan hyydyttyä päädyin lopulta köröttelemään takaisin Jyväskylään ahtaalla kiskobussilla - ja aikataulusta reilusti myöhässä. Silti: kun eteen osui supertarjous, alkoi junamatkailu taas kummasti houkutella. Keskiviikkona siis vietettiin ystävien kanssa melko spontaania (ja aika sateista) Tampere-päivää - ihan jo siitä syystä, että meno-paluulipulle tuli hintaa 10 euroa henkilöä kohden. Ja lapset tietenkin ilmaiseksi.

Koska seurueeseen kuului yksi kolmevuotias ja yksi melkein viisivuotias, oli reissun itseoikeutettu ykköskohde Pikku Kakkosen puisto Koskipuistossa. Puistoa on kunnostettu ja uusittu viime syksynä, joten kaikki on uutta ja toimivaa - ja alueelta löytyy lyhyesti sanottuna kaikkea. Meidän reissua haittasi ainoastaan Suomen kesäsää, mutta leikkimisen ohella tuli testattua, että esimerkiksi puiston junanvaunuun mahtuu hyvin aikuinenkin pitelemään sadetta. Onneksi muutaman kadunkulman päästä löytyi myös aika herttainen Vohvelikahvila, jossa tihkusateessa kylmettyneitä sormia saattoi lämmitellä kahvikupin ja vadelmahillovohvelin ääressä. Listalta löytyi muuten myös suolaisia vohveleita, ja tomaatti-vuohenjuustovohveli jäi kaihertamaan mieltä sen verran pahasti, että se on käytävä seuraavalla Tampereen-reissulla testaamassa.

Kesävaatteiden sijaan alennuksista tarttui mukaan uusi neule. Siis heinäkuussa. Näillä säillä kun sandaalien ja mekkojen ostelu ei paljon jaksa innostaa. Kaukaa viisaana ja viime vuodesta oppineena en ostellut kesävaatteita varastoon edes ennen kesää, joten viime kuukaudet olen oikeasti toteuttanut Vähempikin riittää -haastetta.

Jos muuten jotain Jyväskylään kaipaan, niin ehdottomasti Tigeria. Mistä muualta saa yhtä makean työkassin kahdella eurolla, kysynpä vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti