tiistai 1. heinäkuuta 2014

Lomalista.Viime viikolla havahduin siihen, että vaikka lomaa on takana jo reilusti, niin paljon suunniteltua on vielä tekemättä. Olemme kyllä ehtineet nousta Colosseumille, mutta viimeisen vuoden valokuvat ovat edelleen kehittämättä ja laittamatta kansioon. Olemme nähneet kavereita, mutta tyttöjen terassi-iltaa ei ole ehditty edes suunnitella. Molemmissa mummoloissakin on piipahdettu kahteen otteeseen, mutta ystäväpariskunnan alkuvuodesta syntynyt vauva ja uusi talo ovat nekin vielä näkemättä. Puhumattakaan siitä olohuoneen tapetista, josta puolet vaihdettiin alkuinnostuksen vallassa viime kesänä, mutta puolet on edelleen vaihtamatta (seriously!).

Siispä laadin listan asioista, jotka lomalla pitää tehdä. Siis niistä kivoista asioista kuten makkaran paistosta tai soutuveneilystä, jotka on ihan pakko tehdä joka kesä. Ja niistä - kuten tuo valokuvien lajittelu - jotka myös on ihan pakko tehdä, vaikkakin varsin vastentahtoisesti. Lisäksi niistä asioista, joita ei koskaan arkena ehdi: kiireettömistä kaveritreffeistä, ex tempore -reissuista, kotimaanmatkailusta, elokuvailloista ja poppareista vaikka onkin tiistai. Niitä varten on loma.

Ja sitten törmäsin Maaret Kallion kolumniin On aivan ok ettei kaikki ole aina ok.

Viime viikkoina olen tosissani kehittänyt itselleni lomastressin - siitäkin huolimatta, että minulla on superpitkä loma. Siksi joka tuutista - myös omasta päästä - tunkevan suorituskeskeisyyden, to-do-listojen ja huippumallitasoisten arkikuvien sijaan olikin erityisen mahtavaa lukea kerrankin juttu siitä, että myös kesäloma ilman sen suurempia suunnitelmia on ihan ok. Että kehittävän ja omaperäisen toiminnan sekä supertrendikkäiden päivän asu -lookien sijaan on myös huippua olla välillä ahkera ja välillä laiska, pitää pipopäiviä kun hiukset eivät tottele edes suoristusrautaa, olla elämän makuinen.

Pakko myöntää. Rooman-reissun ohella kuluneen kuukauden parhaita juttuja ovat olleet nimenomaan ne hetket, joita ei ole suunniteltu: vanhojen aikakauslehtien selailu, spontaani koko perheen pizzanhakureissu lähipizzeriaan sunnuntai-iltana, puistopiknik, joka venähti neljän tunnin reissuksi, koska kenelläkään ei oikeastaan ollut kiire yhtään mihinkään.

Siispä typistin listani kolmeen asiaan:
      1. Tavata kavereita
      2. Parantaa maailmaan siskon kanssa ja punaviinilasin ääressä
      3. Olla lomafiiliksellä

Lisäksi haluan viettää ainakin yhden päivän ilman mitään strukturoitua toimintaa, sovittua menoa tai kehittävää aktiviteettia, nauttia siitä, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään, ja - jos se yhden kolmevuotiaan kanssa on mahdollista - jopa tylsistyä.


Siitäkin huolimatta, että syksyllä meillä on luultavasti edelleen olohuone, jossa on yhdellä seinällä uusi, yhdellä vanha tapetti.

2 kommenttia:

  1. Täällä on parannettu jo maailmaa muutaman viinilasillisen ääressä muutamana iltana ;), matkailtu ympäri Suomea, nukuttu pitkään, tylsistytty, siivottu, tavattu ystäviä ja kahviteltu keskellä päivää tai myöhään yöhön, katsottu leffoja, mökkeilty yms ja vasta viikko lomaa takana.. Itselläni oli tarkoitus mennä tämä loma ihan ilman suunnitelmia ja tehdä sitä mitä milloinkin haluaa. Tämäkin on aika mukavaa! Mukavia lomapäiviä meille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa niin hyvältä! Ja spontaanius on kyllä lomassa ehdottomasti parasta; silloin kun tulee tehtyä nimenomaan sitä, mitä oikeasti haluaa. Meillä ainakin tuo tylsistyminen on tosin tällä viikolla jäämässä edelleen haaveeksi, sillä alkuviikosta oltiin mummoloissa, tänään piipahdettiin Tampereelle ja viikonloppuna suunnataan vihdoinkin Mikkeliin katsomaan yhtä vauvaa ja yhtä taloa...!

      Poista