perjantai 8. elokuuta 2014

Mitä kirjahyllysi kertoo sinusta?Nettiä selaillessani törmäsin hauskaan väitteeseen, että kirjahyllyn perusteella voi päätellä jo paljon kodissa asuvista ihmisistä. Pakkohan se oli heti silmäillä, millaisia päätelmiä meidän hyllyn perusteella voisi tehdä.


Meillä luetaan paljon.

Meillä asuu joku, joka intoilee (tai on intoillut) fantasiakirjallisuudesta (en minä) ja jolla on omana muun muassa Sielujen sota -kirjasarja.

Meillä luetaan myös ruotsiksi ja englanniksi ja hyllystä löytyy lisäksi yksi ranskankielinen Anna Gavalda.

Meillä on jossain vaiheessa yhdistetty kaksi kirjahyllyä yhdeksi, ja siksi nykyisestä hyllystä löytyy vieri vieressä kaksi Supernaiivia. (Mahtava kirja muuten, joten sen voi hyvin omistaa kahdesti.)

Joku on meillä lukenut sekä Arnold Schwarzeneggerin elämäkerran että muistelmat ja ostanut ne myös omaksi (en minä).

Tosinaisen käsikirja ja 211 asiaa, jotka joka äijän pitäisi tietää elävät sulassa sovussa vierekkäin.

Vaikka historiankirjoja löytyykin paljon, on dekkareita tuplasti enemmän. Vähintään.

Meidän hyllyssämme on Riikka Pulkkisen koko tuotanto.Meillä luetaan paljon. Siksipä meidän olohuonetta koristaa hylly täynnä dekkareita, draamaa, historiaa ja fantasiaa, hömppää ja klassikoita, kotimaista ja käännöskirjallisuutta - ja kaikkea siltä väliltä. Ja nimenomaan ihan oikea kirjahylly, siitäkin huolimatta, että ne yhtä asuntomessuartikkelia lainatakseni "ovat sisutuksessa tunkkaisia ja vievät paljon tilaa sekä näyttävät usein esihistoriallisilta". Voin vain haaveilla niistä kliinisistä olohuoneista, joissa vähät tavarat ovat piilossa ja ainoa väri on valkoinen - puhumattakaan niistä IKEAn huonekalunäyttelyn kirjahyllyistä, jotka on täytetty valkoisilla Genom porten -kopioilla. Ei onnistu meillä. Onneksi.

Mitä pelkästä kirjojen selailusta sitten voi päätellä? Ainakin kirjahylly paljastaa heti lempigenret ja -kirjailijat sekä sen, että meillä asuu joko useampi lukija tai yksi lukija, jonka kirjamaku kattaa kaiken väliltä Humiseva harju (josta meiltä löytyy yhden kirjaversion lisäksi muuten myös kaksi eri elokuvaversiota) ja Total Recall. Lisäksi hyllyä tutkimalla voi päätellä, että meillä on melko selvästi opiskeltu kieliä, kirjallisuutta ja historiaa ja parista gradusta ja yhdestä väitöskirjasta päätellen joskus valmistuttukin. Ja niin, seinän takaa löytyvä toinen kirjahylly kertoo selkeästi sen, että meillä asuu lapsiperhe.


Mitä teidän kirjahyllyistänne voisi päätellä?

4 kommenttia:

 1. Hahaa, meiän kirjahylly taitaa kertoa että meillä asuu englanninkielinen teini :)))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen siitä saa, kun hankkii hyllyynsä koko Twilight-sarjan alkuperäiskielellä ;).

   Poista
 2. Englanninkielinen teini voisi asua meilläkin, mutta myös ruotsinkielinen dekkariharrastaja. Kieltenopiskelu näkyy ylähyllyltä, lasten olemassaolo alahyllyltä, matkustelu keskihyllyltä. Pottereille on oma hyllynsä. Sarjakuvaharrastaminenkin näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näkyy siis ihan samoja juttuja: lapset, dekkariharrastus - ja matkaoppaitakin löytyy. Fantasiaa on meilläkin yksi hyllyllinen, mutta jostain syystä ei yhtään Potteria.

   Poista