perjantai 22. elokuuta 2014

Viisi blogia.Viime viikkoina olen alkanut tosissani miettiä ajankäyttöäni sekä sitä, miten suuri osa  siitä kuluukaan läppärin tai puhelimen ääressä. Voisin sanoa, että Minun arkeni on jonkun lapsuus, mutta sen lisäksi aika on arvokasta minulle itsellenikin. Vaikken teekään blogihommia -  tai ylipäätään edes töitä - poika R:n ollessa hereillä, tuntuu media kaikissa muodoissaan haukkaavan arjesta liian ison osan - monesti huomaan kyllä olevani paikalla mutten läsnä. Vaikka aika koneella ei olisikaan pois lapselta, on se kuitenkin pois liikunnasta, lukemisesta, rentoutumisesta, mieheltä - ja minulta itseltänikin.

Siispä viime aikoina olen karsinut. Lukulistalta ovat saaneet lähteä blogit, joista en oikeasti koe enää saavani mitään itselleni, joista olen kasvanut yli tai jotka ovat kasvaneet minun ylitseni. Lisäksi olen hylännyt blogit, joita luen vain tavan vuoksi tai joiden kirjoittajien kanssa en enää tunne jakavani samaa ajatusmaailmaa. Puhumattakaan blogeista, jotka ehkä tarjoavat taidokkaita kuvia uutuuslastenvaatteista tai olohuoneen uudesta sisustuksesta, mutta eivät juurikaan herätä ajatuksia ja blogit, joiden viehätys on rehellisesti sanottuna ollut ainoastaan niiden ärsyttävyydessä.

Samalla Tässä kaupungissa tuulee aina on ehkä päivittynyt välillä vähän harvemmin. Muutamana iltana olen jopa pitänyt läppärin kokonaan kiinni ja katsellut Sinkkuelämää-uusintoja. 

Muutamien ystävien ja kavereiden blogien lisäksi lukulistalle jäivät kuitenkin edelleen ne mielenkiintoisimmat. Näitä viittä olen seurannut jo pitkään (klik, klik):


Blogi, jota olen seurannut säännöllisen epäsäännöllisesti jo useamman vuoden ja joka on viime viikkoina herännyt ihan uudelleen henkiin. Suloinen sekoitus perhearkea, lifestyleä ja kaupunkielämää ja vähän enemmän realismia lahjapaperiin käärittyjen hetkien sijaan.


Lähiömutsi
Kohta nelihenkinen henkeen ja vereen kaupunkilaisperhe, jonka äidin odotusta, perhearjen haasteita ja iloja sekä pohdintoja elämästä ja äitiydestä blogissa pääsee seuraamaan. Ekoilua ja lastenvaatehifistelyä sulassa sovussa maustettuna hyppysellisellä kaupunkikulttuuria. Arjen kuulumisten lisäksi paljon informaatiota ja vertaistukea parhaimmillaan.


Tämän hetken kirjablogisuosikkini, josta on mukava nappailla lukuvinkkejä ja jossa voi lukea myös muiden ajatuksia kirjoista.


Lapsiperheen arkea, mutta myös yhä enemmän musiikkia, vaatteita, ruokaa ja fiilistelyä. Elämänmakuinen ja virkistävän aito blogi, jonka takaa löytyvät äiti ja kolmevuotias poika.


Yksi harvoista sisustusblogeista, joita jaksan seurata aktiivisesti. Elämää iki-ihanassa Hunajassa, kivoja inspiraatiokuvia ja toimivia ideoita. Sisustusaiheiden ohella kolmihenkisen perheen elämää, ajatuksia esimerkiksi lastentarhanopettajan työstä, iloja ja suruja ja tunnelmallisia valokuviaMitkä ovat teidän suosikkiblogejanne?Kuvat blogien bannereista tai omiani.

8 kommenttia:

 1. Mä olen kans joutunut välillä tuunaamaan lukulistaani, johon kuuluu siis tälläkin hetkellä yli sata blogia. Jotenkin kuitenkin parhaimmat fiilikset ja mielen saan nykyään pienemmistä, elämänmakuisista blogeista. "Kiiltokuvablogit" tökkii ja en enää edes ymmärrä, mitä niiden kirjoittajat yrittävät sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhuh, onpa luettavaa! Omalla listalla on tälää hetkellä noin kymmenen blogia ja niissäkin tuntuu arjen, työn, harrastusten ja, no, muun elämän lisäksi olevan seurattavaa. Iso peukku pienemmille elämänmakuisille blogeille muuten myös täältä; ainakin itse sytyn tällä hetkellä paljon enemmän vertaistuesta kuin ammattimaisempien blogien tarjoamasta inspiraatiosta.

   Poista
 2. Ymmärrän niin sun mietteet ja täälläkin on vietetty iltoja sinkkuelämää seuraten ;) Itse seuraan viikonloppuisin enemmän blogeja ja viikolla vain niitä muutamia ja sun blogi on kyllä aina luettava ;) Päivitetään blogeja näitä aina kun jaksetaan ja muuten tehdään kaikkea muuta. Eihän tää pakollista ole ja itse ainakin haluan säilyttää tunteen, että tää homma on mukavaa ja just sellasta kun ite haluan. Elämä on kumminkin aika paljon muualla :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, jotenkin se Sinkkuelämää taas koukutti mukaansa; oikein odotan, että päivän työt on (toivon mukaan) tehty, lapsi saatu unille ja voi hypätä New Yorkin vilinään ;). Sama muuten täälläkin: ns. pakon edestä en ole jaksanut päivitellä, koska silloin en edes saa aikaan muuta kuin väkisinväännettyjä täytetekstejä eikä hommassa silloin edes enää ole mitään järkeä. Ihanaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 3. Oma suosikkiblogini on kanssa-turkulaisen Akaasian Alta. Kauniita kuvia ja monikansallisen perheen eloa paluumuuttajina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääpä käydä kurkkaamassa! Vaikken varsinaisesti lisää luettavaa haekaan, niin ihan uusia blogeja on kyllä aina kiva käydä kurkkimassa ja ihailemassa :).

   Poista
 4. Voi apua ja sydän sinulle <3

  Minullakin on ajankäytön kanssa vähän pulmia ja valitettavan suuri osa ajasta menee kyllä koneen ääressä, joskus ihan huomaamattakin. Itsekin olen karsinut blogilistaa sekä yrittänyt opetella katsomaan facebookit ym vähän harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin pitäisi päästä eroon tuosta "tarkastan Facebookin vähän väliä" -tavasta; puhelimen kanssa se vaan on niin (liian) helppoa! Ja totta myös tuo, että netissä vilahtaa aikaa ihan huomaamatta - siellä sun täällä.

   Poista