maanantai 15. syyskuuta 2014

Matkakuumetta.


Matkakuume on kumma sairaus. Vaikka Kreikan-loman ensimmäisen päivän olisi viettänyt etsien pottaa ympäri kaupunkia, vaikka Lontoon-reissu olisi alkanut (äidin osalta) itkupotkuraivareilla metrossa ja vaikka Tukholmaan mentäessä olisi päässyt todistamaan, ettei banaanismoothie yhdistettynä liikkuvaan bussiin olekaan kovin hyvä idea, iskee kaukokaipuu aina tasaisin väliajoin. Sillä tottahan se on: pienet vastoinkäymiset unohtuvat melko pian - tai muuttuvat ainakin hauskoiksi kommelluksiksi. 

Vaikkei loma lapsen kanssa aina joka hetki tunnukaan ihan lomalta sanan varsinaisessa merkityksessä, alkaa kihelmöinti aina siinä vaiheessa, kun sirkus on taas raahattu kotiin, pyykkivuori selätetty ja vaatteet saatu takaisin kaappeihin. Että mihin voisi lähteä seuraavaksi. Loppujen lopuksi me luovumme mieluusti niistä kalleimmista sisustusuutuuksista, katselemme ehkä vähän vanhempaa televisiota, emme hullaannu jokaisesta uudesta lastenvaatemallistosta ja asummekin ehkä vähän tavallista ahtaammin ihan vain siitä syystä, että kerran-pari vuodessa saamme hypätä lentokoneeseen ja nähdä jonkun uuden paikan.

Ja sitten ovat myös ne paikat, joihin on päästävä aina uudestaan. Ne, joissa jää pois Tubesta Westminsterissä, nousee portaat ylös kadulle ja muistaa heti kultaisena hohtavan kellotornin nähdessään, mikä näissä kohteissa on niin käsittämättömän lumoavaa. Ne, joihin on päästävä, vaikka tietää, että syyslomaviikolla takuulla sataa.


Joko arvaatte, mihin meidän perhe suuntaa neljän viikon päästä?Kuvat Pinterest ja Weheartit.

4 kommenttia:

 1. Oi! Lontoo on ihana kaupunki! :)

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Nähtävää ja koettavaa riittää kyllä ainakin useammallekin reissulle :).

   Poista
 2. Voi, ootte lähdössä taas reissuun!! Te onnekkaat :) Minäkin haluan! Tuntuu, että passi jo tuolla laatikossa huutelee mun nimeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - ja neljän viikon päästä ihaillaankin jo London Eyetä hotellihuoneen ikkunasta heti ensimmäiseksi aamulla. Meilläkin passit tosin kiljuneet jo edellisestä Rooman-reissusta asti ;). Onneksi on helppo yhdistää työ ja huvi, joten mies lähtee Lontooseen työmatkalle, me pojan kanssa lomailemaan.

   Poista