keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Siivouspassi.Jos kuukausi sitten pohdin, kuinka pelkkä vilkaisu kirjahyllyyn - jos sellainen siis enää ylipäätään kodista löytyy - kertoo asukkaista yllättävän paljon, on jääkaapin oven kanssa sama juttu.

Meillä sitä koristaa muutama valokuva (täällä asuu siis kolmihenkinen perhe), lainaus tv-sarjasta (täällä on katsottu Twin Peaksia) sekä muutama tuotos jääkaappirunoutta, joka tarttui kesällä mukaan kirppikseltä ja josta molemmat perheen työssään paljon kirjoittavat aikuiset innostuivat. Uusimpana tulokkaana jääkapin oveen on kuitenkin ilmestynyt siivouspassi, sillä kahden kirjoittavan aikuisen lisäksi meillä asuu myös yksi kolmevuotias, joka ei sitten millään meinaa saada huonettaan siivottua.

Pakko myöntää: monesti tekisi mieli kerätä lelut ja järjestellä huone itse. Jos ei muuten, niin ihan vaan hermoja säästääkseni, sillä minulle kahden minuutin homma on poika R:lle kahdenkymmenen minuutin projekti, kun junaradan kasaaminen muuttuu junaleikiksi ja kirjojen pinoaminen takaisin hyllyyn niiden lukemiseksi. Siispä nykyään meilläkin kerätään tarroja palkaksi siivouksesta, joka on tehty kohtuuajassa ilman jatkuvaa huomauttelua, hermojen kiristymistä ja uusia leikkejä. Kahdentoista tarran jälkeen passilla voi lunastaa itselleen uuden lelun.


Kiitos ja terveiset muuten rakkaalle erityislastentarhanopettajaystävälleni: teiltä napattu idea on tuottanut meilläkin jo ensimmäisen tarransa!

2 kommenttia:

  1. Hurraa! �� terkkuja muruille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Seuraavaksi opetteluvuorossa muuten meilläkin se itsenäinen ja omaehtoinen pukeminen ;)...

      Poista