lauantai 4. lokakuuta 2014

Date Night.Asioita: johon ei ennen lapsen syntymää osannut oikeasti varautua:
Huonosti nukutut yöt
Jatkuva huoli omasta lapsesta 
Äitiyshurahtaminen (tästä onneksi on jo myös selvitty!)
sekä
Parisuhdeajan täydellinen puute


Tokihan me jollain tasolla osasimme odottaa siihen, että ilman tukiverkkoa olemme tosiaan vastuussa lastenhoidosta ihan kahdestaan. Silti aivan totaalisen yhteisen ajan puute oli jotain, mihin ei jollain naiivilla tavalla osannut yhtään varautua. Korvatulehduskierteessä on sumplittava omia töitä ilman hätäapuhoitajia, kauppareissun tai iltalenkin ajaksi poikaa ei voi viedä kyläilemään mummolaan eikä spontaaneja kahdenkeskisiä iltoja enää edes muista. Kerrat, joina kuluneen reilun kolmen vuoden aikana olemme olleet jossain ihan kahdestaan, voi ehkä jo laskea kahden käden sormilla, mutta toisen käden on saanut ottaa mukaan vasta kesällä.

Ennen vanhemmiksi tulemista meidän yhteinen treffailu oli usein leffassa käymistä, ja ensitreffeilläkin käytiin aikoinaan nimenomaan elokuvissa, katsomassa Matrix. Siksi perjantaina olikin erityisen virkistävää jättää korjaamattomat kokeet ja villi kolmevuotias yhdeksi illaksi ja lähteä elokuviin, ihan kaksin. Viime kerrasta olikin kulunut jo melkein neljä vuotta.

Ja mikäpä kahdenkeskiseen elokuvailtaan paremmin sopisikaan kuin hitchcockmainen trilleri nykyaikaisesta avioliitosta. Jos ihastuin Gillian Flynnin Gone Girliin aikoinaan jo kirjana, niin elokuvaversio toimii ihan yhtä hyvin. Olipahan ainakin leffan jälkeen ravintolassa ensimmäiseksi jotain muutakin puhuttavaa kuin oman lapsen toilailut.


(Yhteiskuvat keväältä, sillä taas kerran kävi vanhanaikaisesti: töistä suoraan päiväkodille vasuun ja sieltä kaupan kautta kotiin, joten leffaan saatiin lopulta lähteä niin kiireellä, ettei yhteiskuvia ehtinyt edes ajatella.)

2 kommenttia:

  1. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne <3. Tänään onkin treffattu ystäviä oikein urakalla ja ladattu samalla akkuja, joten vasta nyt illalla ehdin kunnolla koneen ääreen...

      Poista