lauantai 18. lokakuuta 2014

London, we love you.Jokohan ehdin joskus sanoa, että Lontoon-matkan paras hetki on joka kerta se, kun ensimmäistä kertaa kaupunkiin saapuessaan nousee metrosta maanpinnalle Westminsterissä ja näkee edessään kultaisena hohtavan Big Benin ja parlamenttitalon? Kun ympärillä on Big Benin lisäksi kirkkaanpunaiset puhelinkopit, double deckerit, Piccadilly Circus ja Green Parkin antiikkiset katulyhdyt, tuntuu oikeasti, että todellisen kaupungin sijaan olisi keskellä elokuvakulisseja (tai Green Parkin tapauksessa Narnia-kirjaa). Voiko tällaisia paikkoja oikeasti edes olla? No voi. Lontoossa.

Lontoossa ehkä eniten viehättää sen monikulttuurisuus. On ehkä todellinen klisee sanoa, että Lontoo on "sulatusuuni", mutta kun samassa metrovaunussa näkee perinteiseen asuun pukeutuneen juutalaisrabbin, irokeesipäisen punkkarin ja design-pukuun pukeutuneen bisnesmiehen, ei voi muutakaan. Lontoolaiset ovat kohteliaita ja avuliaita, huomioivat erityisesti lapset, pitävät ovea auki rattaille ja päätyvät juttelemaan small talkia matkustamisesta, koska samassa hississähän tässä nyt kuitenkin ollaan. Ja kun hissin kattoa koti-Suomessa tuijottamaan tottuneelta äidiltä loppuvat kohteliaisuusfraasit, jatkaa perheen kolmevuotias reippaasti jyväääskylääällä.

Luulisi, että jo kolmannella Lontoon-matkalla Big Ben ja Piccadilly Circus olisivat jo vähän nähty, mutta ei: kumpaakaan paikkaa ei edelleenkään voinut ohittaa kertaakaan ilman, että joku perheen kameroista kaivettiin taas kerran esille. Siispä ennen varsinaista matkapostausta koneella olisi läpi käytävänä 347 kuvaa, jälleen kerran.


Paluulennolla oli pakko jo vähän suunnitella: seuraavalla kerralla sitten vihdoinkin se Mouse trap...

5 kommenttia:

 1. Jo nämä kuvat näyttävät ihanilta. Lisää odotellessa :) ja tervetuloa takaisin Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arki kieltämättä iski jo kasvoille heti, kun päästiin Keski-Suomeen: vettä on tullut koko päivän ja koti on kaaoksen vallassa ;). Mutta jospa tämä tästä - ja ainahan voi katsella lomakuvia ja suunnitella seuraavaa matkaa... Kivaa työviikkoa, on tämä arkikin oikeasti aika mukavaa!

   Poista
 2. Vaikuttaa kivalta lomalta! :)
  Huomasitko muuten HS:ssa kolumnin Tavara ei ole likaa: http://www.hs.fi/elama/a1305886711513 Tällaista siis tarkoitin, kun kommentoin joskus shoppailufilosofiatekstiisi :)

  VastaaPoista
 3. ...siis mun mielestä tuossa kolumnissa oli sanottu hyvin se, mitä itsekin ajattelen, ja on hyvä, että aiheesta kirjoitetaan ja puhutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin kiva loma :)! Ja kiitos kolumnivinkistä - tuo tekstihän olisi sisällöltään voinut olla ihan minun kynästäni. Kierrätyshehkutus ja kierrättäminen sinänsä ovat ihan huippuja juttuja, mutta ei sen varjolla, että voi taas ostaa ja uusia koko ajan lisää.

   Poista