tiistai 21. lokakuuta 2014

Viisi päivää Lontoossa.


DAY 1
Saavumme Heathrow'lle puoli kymmeneltä, mutta passikontrollin, matkatavaroiden odottamisen ja metromatkan jälkeen kello on jo melkein kaksitoista, kun vihdoin nousemme maanpinnalle Westminsterissä. Sataa kaatamalla. Ja hyvistä aikomuksista huolimatta sateenvarjot jäivät luonnollisesti kotiin. Nappaamme mukaamme Subit ja kävelemme hotellille. Puolen kilometrin matkalla ehdimme kastua täysin. 
    Kun parin tunnin kuluttua lähdemme taas hotellilta, sataa edelleen. Siispä museopäivä. Ostamme ensimmäisestä matkamuistomyymälästä kaksi sateenvarjoa: yhden hillityn mustan (isille) ja yhden räikeän Union Jackin (minulle). Poika R nukkuu koko metromatkan South Kensingtonille ja vielä sisällä luonnonhistoriallisessa museossakin. Dinosaurusten kohdalla kolmevuotias kuitenkin herää, ja kierrämme nisäkkäät vielä uudelleen. Ehdottomasti yksi makeimmista museoista, joihin olen päässyt ilmaiseksi.
    Illalla syömme porukalla pubissa. Pakollinen fish & chips, check!DAY 2
Kiitos aikaeron, heräämme todella aikaisin. Onneksi kiire on ainoastaan isillä, joka lähtee töihin jo ennen kahdeksaa. Poika R ja minä käynnistymme hitaammin, mutta ennen yhdeksää ohitamme jo Big Benin. 
     Sade on loppunut yöllä, mutta edelleen on harmaata. Lähdemme siis ostoksille. Käymme muutamassa pakollisessa vaatekaupassa sekä Hamley'sin lelukaupassa lego- ja auto-ostoksilla. Lounaan syömme eksoottisesti Piccadilly Circuksen Pizza Hutissa. Jälkiruuaksi kolmevuotias saa tikkarin ja minä laten, jotka herkuttelemme St. James Parkissa samalla eläimiä ihastellen.
     Palaamme hetkeksi hotellille lepäämään, mutta kolmen jälkeen olemme taas liikkeellä. Poika R nukahtaa rattaisiin, joten kävelen Charing Cross Roadille kiertelemään kirjakauppoja. Viideltä näemme isin Piccadilly Circuksella ja menemme China Towniin syömään. Paluumatkalla hotellille piipahdamme vielä Queen's walkilla ihailemassa London eyen iltavalaistusta.DAY 3
Aamulla väsyttää, sillä heräämme taas aikaisin ja edellisenä päivänä olen lykkinyt matkarattaita koroissani reilusti yli kymmenen kilometriä. Onneksi aamukahvi pelastaa.
   Isi lähtee taas töihinsä, ja me suuntaamme aamupäiväksi St. James Parkiin ja Buckinghamin palatsille. Ohikulkumatkalla haemme Pret a Mangerista lounasta mukaan. Poika R ilmoittaa kuitenkin yllättäen, että nälkä on heti, joten syömme lopulta sushit puistonpenkillä kello kymmenen aamulla. Mikäs siinä, lomallahan tässä ollaan.
     Iltapäivän ohjelmassa on London Aquarium. Parinkympin pääsymaksu hieman kirpaisee, mutta pingviinien ja krokotiilin näkeminen on kuitenkin puntien arvoista. Aquariumin jälkeen piipahdamme leikkipuistossa ja istahdamme lopulta kahville Starbucksiin, vihdoinkin.
    Isin töiden jälkeen näemme Piccadilly Circuksella Lontoossa asuvan ystävämme. Syömme porukalla Thank god it's Fridaysilla ja vaihdamme kuulumisia. 
       Sataa.DAY 4
Aamulla näemme jotain ennennäkemätöntä: Lontoossa paistaa aurinko!
    Aikuisseuraa alkaa jo todella olla ikävä, mutta isi suuntaa jälleen töihin. Lähdemme siis kaksistaan shoppailemaan. Matkalla piipahdamme kahvilla ja lounastamme jälleen Pizza Hutissa, koska, no, se nyt vaan on helpointa.
     Kahdentoista jälkeen isi soittaa ja ilmoittaa vaihtaneensa vapaalle. Näemme Hyde Parkissa, josta kävelemme Green Parkin kautta St. James Parkin leikkipuistoon. 
       Hetken jahkailun jälkeen päätämme viettää loppupäivän Towerissa. Poika R nukahtaa kuitenkin heti, kun kurvaamme matkarattaat linnanmuurien sisäpuolelle. Kiertelemme siis vaikeakulkuisemmat nähtävyydet vuorotellen ja lepuutamme vastavuoroisesti myös jalkoja puistonpenkillä. Towerin silta on juuri niin mahtava kuin muistinkin, mutta sillalla kävelyn jätämme suosiolla tulevaisuuteen.
     Iltaruualle istahdamme Garfunkel'siin.DAY 5
Aurinkopirulainen paistaa, kun lähdemme aamulla kohti lentokenttää. Toiselta Lontoossa asuvalta kaveriltamme kuulemme, että viikonlopuksi kaupunkiin on luvattu helteitä. No kuinkas sattuikaan. Onneksi lentokoneessa suunnittelemme jo seuraavaa Lontoon-reissua ja pläräämme matkaoppaasta paikkoja, jotka vielä on joskus nähtävä.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvia koneelle siirrettäessä olikin kiva huomata, että Lontoon harmaan sään sijaan näistä kuvista näkyy rento fiilis ;).

   Poista
 2. Ihana matkapostaus! Piti koulujuttuja tehdä, mutta nyt taidankin vain haaveilla reissusta Lontooseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lontoo on kyllä ihan mahtava kaupunki, jossa riittää näkemistä useampaankin reissuun. Itsellekin meinasi iskeä heti uusi matkakuume jo näitäkin juttuja kirjoitellessa ;).

   Poista
 3. Olipas kiva matkapostaus!! :) Kuulosti mukavalta reissulta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja olikin! Ei ehkä mikään varsinainen rentoiluloma, mutta lököttelyn sijaan akut latautuivat ihan muulla tavalla.

   Poista
 4. Mukava matka teillä takana. Lontoo on yksi lempikaupungeistani ja toivottavasti pääsen sinne jälleen pian uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Lontoo on kyllä ihan mahtava matkakohde, ja ainakin itsellä on siellä näkemättä vielä vaikka mitä.

   Poista