maanantai 17. marraskuuta 2014

Joulupuu.


Päätin, etten mainitse sanaa joulu blogin puolella vielä marraskuussa, mutta minkäs teet; tuossa se on heti otsikossa. Lisäksi tiedän kirjoittaneeni Nuorkauppakamareiden Joulupuu-keräyksestä jo viime vuonna ja sitä edellisenäkin, mutta tässä tapauksessa toista mielelläni itseäni.

Valitettava totuus on nimittäin se, että Suomessa eriarvoistuminen on kaikista selkeintä nimenomaan lapsiperheiden välillä. Siinä missä yksi jo valmiiksi tavarapaljouteen hukkuva lapsi joutuu jouluna laittamaan osan paketeista sivuun ihan vaan siitä syystä, ettei kaikkia paketteja mitenkään voi avata yhtenä päivänä, ei joku toinen välttämättä saa yhtään pakettia avattavakseen. Ehkä juuri tästä syystä minä olen ottanut Joulupuu-keräyksen niin omakseni: lama-ajan lapsena tiedän enemmän kuin hyvin, miltä tuntuu joulun jälkeen seistä koulun pihalla ympyrässä ihailemassa toisten uusia barbeja.

Joulupuu-keräyksen tavoitteena on tänäkin vuonna saada jokaiselle lapselle avattavaksi edes se yksi paketti. Ei sillä, että materia itsessään olisi mikään itseisarvo vaan siksi, että jokainen lapsi voisi saada hitusen ylimääräistä joulumieltä ja iloa oli vanhempien tulotaso ja elämäntilanne sitten millainen tahansa. Keräyksen avulla saadut paketit toimitetaan lastensuojelun piirissä oleville lähialueen lapsille sekä ensi-, perhe- ja turvakoteihin.

Viime vuonna lahjoja kaivattiin Jyvsäkylässä erityisesti suurelle joukolle poikia, joten Bratzin, nuken tai kirjan lisäksi pakettiin voi kääriä vaikka legoauton, merkkipipon tai tietokonepelin. Ja koska lahjoituspaikkoja löytyy suurimpien kaupunkien keskustoista, voi hyväntekeväisyyttä tehdä helposti omien jouluostosten ohella.


Jyväskylässä Joulupuu-keräys starttaa Paviljongin Joulumarkkinoilla ensi viikon viikonloppuna 29.-30.11., joten lahjan ehtii vielä hyvin ostaa, paketoida ja lahjoittaa keräykseen joulumarkkinoille tullessaan. Tarkemmat tiedot hankkeesta ja lahjoituspaikoista löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti