sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulujuttuja, ystäviä ja hyvää kahvia.


Viimeiset kaksi viikkoa on paahdettu kirjaimellisesti tukka putkella, joten blogi on jäänyt auttamatta heitteille. Tällä viikolla kiire on ollut kuitenkin erityisen kivoja asioita kuten tiistaikahvit ystävän kanssa, vähän erilainen arki-ilta tyttöjen kanssa Jalossa syöden, viimeiset joululahjaostokset lauantairuuhkassa, kahvittelut työkavereiden kanssa Toivolan Joulupihalla sekä yksi vuoden parhaista jutuista eli joulutodistusten allekirjoittaminen. Kamera on kulkenut mukana laiskasti eikä puhelintakaan ole aina jaksanut kaivaa laukusta. Siispä viime viikkojen tunnelmia näin suloisena sekamelskana tärähtäneitä kännykkäkuvia sekä vähän parempia kamerakuvia.

Meidän joululoma alkoi tänä vuonna lauantai-iltana Kauneimmissa joululauluissa. Ensi vuotta varten note to self: jos paikalle saapuu kymmentä vaille, ei kirkossa ole enää yhtään istumapaikkaa. Toisaalta Kauneimpien joululaulujen tunnelmaan kuuluvat ehdottomasti pieni tungos, kirkon takana lattialla istuminen (siis ihan kirjaimellisesti!) sekä se, että meillä eväänä olleet piparitkin jaettiin sulassa sovussa ja kristillisesti tasan vieressä istuneiden lapsiperheiden kanssa.

Tästä alkoi joulu ja seuraavat kaksi viikkoa keskitymme pelkästään perheeseen, ystäviin, suklaaseen, elokuviin ja hyviin kirjoihin (ja yrittän olla katsomattakaan kirjahyllyssä odottavaa viidenkymmenen korjattavana aineen pinoa).

Ystäviin keskittyminen aloitettiin heti tänään sunnuntaina, kun saatiin erityisen kivoja vieraita. Jos joskus olen harmitellut, että poika R:n Tampereen-kummisetä ja Vantaan-kummitäti asuvat kaukana, niin kolmas kummi pesee kaksi muuta mennen tullen: poika R:n toinen kummisetä kun muutti heti ristiäisten jälkeen Mexico Cityyn, löysi sieltä nykyisen vaimonsa - ja nyt edellisestä tapaamisesta oli kulunut puolitoista vuotta. Samaan rytäkkään saatiin myös kylään toinenkin ystäväpariskunta toiselta puolelta Suomea. Loma, mikä ihana tekosyy!


Ensi viikolla luvassa vielä yksi lukuvinkki joululomalle, mutta sen jälkeen blogi hiljenee taas hetkeksi. Joulun tavoitteena on nimittäin olla muutama vuorokausi maalla ihan kaikkien teknisten laitteiden tavoittamattomissa.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa joulua teille ja nauttikaa kiireettömyydestä ja toistenne seurasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne - ja tarkoutus onkin! Anoppilassa ei kyllä ole joulutressistä tietoakaan, koska aatonaatto on ainakin mennyt lähinnä villasukat jalassa naistenlehtiä lukien. Nyt kun vielä saataisiin tämä jouluflunssa parannettua...

      Poista