tiistai 6. tammikuuta 2015

Kesäkurpitsa-artisokkapasta.



Meidän keittiömme tuskin on ainoa, jossa näin alkuvuodesta toivutaan joulusuklaaähkystä ja syödään sen takia hieman kevyemmin. Lihattomaan lokakuuhun tai erilaisiin kasvishaasteisiin ei olla koskaan oikein osattu lähteä mukaan, vaikka kasvisruokia yritetäänkin laittaa vähintään kerran viikossa ja salaatteja syödään kyllä ihan päivittäin. Tällä kertaa kokeiltiin kuitenkin uutta kasvisreseptiä, jolla valmistui sen verran maukas pasta, että sitä tulee takuulla laitettua uudestaankin. Tämän alun perin Anu Harkin reseptin löytämiseen ei muuten tarvittu reseptihakua tai keittokirjan selailua; hyväksi todettu ohje tarttui mukaan anopin keittiöstä.



KESÄKURPITSA-ARTISOKKAPASTA

1 keskikokoinen kesäkurpitsa 
1 prk artisokansydämiä 
2 valkosipulinkynttä 
1 sipuli
pestoa
 aurinkokuivattuja tomaatteja palasina
parmesaania 
oliiviöljyä 
suolaa 
mustapippuria 
tagliatellea 


Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet pannulle oliiviöljyyn kuullottumaan. Lisää joukkoon pilkottu kesäkurpitsa sekä puolitetut artisokansydämet kahtia. Sekoita välillä. 

Lisää vielä reilu kourallinen silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja 
sekä maun mukaan vihreää pestoa. 

Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä ja sekoita kastikkeen joukkoon. 
Raasta päälle reilusti parmesaania.



Tosin viitaten tähän kolmevuotiaan universaaliin kasviskammoon, päätyi tästäkin annoksesta poika R:n mahaan ainoastaan tuo tagliatelle - siitäkin huolimatta, etten missään vaiheessa maininnut pojan kuullen välittömästi kielteisen reaktion aiheuttavia sanoja kesäkurpitsa tai artisokka

Kolmevuotiaallekin kelpaava kasvisruokaohje on siis edelleen hakusessa.

4 kommenttia:

  1. Me yks pv kokkailtiin oikein ihania täytettyjä uuniperunoita ja laitettiin sinne sisään tonnikalaa, ruohosipulia yms. Tonnikala on A:n herkkua, mutta se pienenpieni palanen ruohosipulia sai aikaan sen, että kaikki tuli ulos. Miten ihmeessä ne osaa maistaa jotkut jutut niin hyvin!! :) Onneks tämä täti on tottunu kaikenlaiseen ja siivoilun ja vaatteidenvaihdon jälkeen ruokailut jatkua ihan normaalisti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälle äidille on ainakin ihan täysi mysteeri, mistä tuo kasvisepäluulo oikein kumpoaa! Mekin kuitenkin ollaan syöty tosi monipuolisesti alusta asti, matkustelu paljon ja isikin syö kiltisti kaikki sen lautaselle laitetut kasvikset - ja siltikin jokainen rucolanlehti aiheuttaa ihan välittömästi kolmevuotiaassa eieiei-reaktion :O.

      Poista
  2. Näyttää herkulta! En ole ikinä itse syönyt artisokansydämmiä, pitäisköhän testata. Meillä pian 3v:lle menee kasvisruokana pinaattiletut ja sosekeitot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin! Meillä tulee syötyä artisokansydämiä silloin tällöin ja yleensä joko pastassa tai salaateissa. Pinaattiletut uppoaa muuten meidänkin kolmeveehen, joka varmaan kuulee noista lähinnä sen "letun" "pinaatin" sijasta ;)..

      Poista