torstai 22. tammikuuta 2015

Tukholma.Vaikka tykkäänkin arjesta silloin kun se rullaa, tekee maksalaatikkokeskiviikoista, miehen työmatkaviikoista ja maratonkokouksista (joista muuten kaksi viimeistä osuvat aina päällekäin niin, että vuoden mutsi hakee lapsensa päiväkodista vasta silloin, kun ovia ollaan jo laittelemassa kiinni) astetta mukavampia tieto siitä, että on jotain, mitä odottaa. Meille se on matka. Viihdyn toki kotonakin, mutta loma kotona on aina löhöilyn lisäksi pyykinpesua, siivoamista, ruuanlaittoa ja taas vähän siivoamista ja ruuanlaittoa - puhumattakaan siitä, etten lyhyellä lomalla aina edes pääse kotona kunnolla irrottautumaan työasioista. 

Siispä talviloman aluksi suuntaamme Tukholmaan.

Talvilomareissua suunniteltaessa katseltiin myös tarjouslentoja ja mietittiin toisena vaihtoehtoisena kohteena myös Kööpenhaminaa, mutta tarkempi googlailu selvitti, ettei siitä helmikuussa saisi kaikkea irti. Onneksi lähempänäkin on kiva kohde, jonne pääsee kätevästi laivalla, jossa riittää kiinnostavaa nähtävää koko porukalle ja jossa siltikin jostain syystä tulee käytyä ihan liian harvoin - yhdentoista yhteisen vuoden aikana ollaan kyllä käyty miehen kanssa kolmesti yhdessä Lontoossa mutta vain kahdesti Tukholmassa.

Matkustelussa erityisen mukavaa on muuten myös alkufiilistely: kun reissu on varattu, on heti suunnattava kirjastoon hakemaan matkaoppaita.


Siispä:
Junibacken, Abba-museo vaiko ehkä Skansen? 
Entä onko kellään vinkata persoonallista kahvilaa tai ravintolaa Tukholmassa?Kollaasin kuvat Pinterestistä

4 kommenttia:

 1. Ooh Tukholma! Olen käynyt kerran muutaman päivän visiitillä Tukholmassa, mutta menetin sille heti sydämeni. Me tykästyttiin tosi paljon Södermalmiin, joka tuntui olevan täynnä pieniä persoonallisia liikkeitä (jotka eivät kuitenkaan olleet mitään kalleimpia) ja useampia kahviloita ja ruokapaikkojakin.

  Södermalmilta mieleeni jäi ainakin Coffice -kahvila, joka aukesi jo tosi varhain ja oli muistaakseni kuuteen illalla auki. Persoonallinen kahvila, jossa oli tosi hyvää asiakaspalvelua. Soijalatte oli ainakin hyvä, mutta muistelisin siellä olleen ihan hyvännäköisiä pikkuruokiakin. (Ja oiskohan sieltä saanut esim. salaatteja? Hitsit kun en muista, mutta jos ehtii, niin ihan vierailun arvoinen paikka!) Lisäksi mieleeni jäi Drop Coffee, joka oli myös Södermalmilla. Ja liikkeistä mieleen tulee ekana Granpa ja Paper Cut. Niin ja Nytorget Sofiagatanilla oli vähän niinkuin samassa paikassa kahvila, ravintola ja samassa oli vielä kauppakin. Me ehdittiin käydä vaan sieltä kaupasta ostamassa herkkuja, mutta tota paikkaa on kovasti kehuttu, se oli melko täynnä ja näytti kivalta, että uskon kyllä kehuihin :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, juuri tällaisia vinkkejä olen vailla! Pakko tunnustaa, että Södermalm on kokonaisuudessaan aika vierasta aluetta, vaikka moni sen tunnelmaa ja nimenomaan noita pikku putiikkeja onkin kehunut. Jotenkin tulee aina suunnattua automaattisesti suoraan vanhaan kaupunkiin ja ydinkeskustan vilinään ja syötyä jossain ketjupaikassa Sergelin torin lähistöllä. Samoin nähtävyyksistäkin ollaan tutustuttu kunnolla oikeastaan ainoastaan Vasa-laivaan ja Kuninkaanlinnaan. Tällä kertaa listalla on ainakin Södermalm ja katsotaan, ehditäänkö jonnekin museoonkin.

   Muutenkin minulla Ruotsista Göteborg on paljon Tukholmaan tutumpi, vaikka noista viimeksi mainittuun olisi oikeasti aika helppo ja halpa matkustaa ihan näin päiväreissullekin.

   Poista
 2. Blogistani löytyy linkki Paperitähti-nimiseen blogiin. Kirjoittaja on lapsuudenystäväni, joka asuu Etelä-Suomessa ja käy monta kertaa vuodessa Tukholmassa. Postauksista löytyy paljon mielenkiintoisia paikkoja ja kahviloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nonna <3. Kävinkin jo heti eilen kurkkimassa ja muutama juttu piti kirjoittaa ylös paperillekin.

   Poista