tiistai 3. helmikuuta 2015

Oman hyllyn himotuimmat.


Ostan itse suhteellisen harvoin kirjoja itselleni - ja siltikin niitä kertyy meille koko ajan lisää. Minulle on helppo ostaa lahjaksi kirja, oli kyseessä sitten joulu tai nimipäivä, ja itse metsästän omia lapsuuden suosikkejani poika R:lle. Alennusmyynneistä etsin yleensä ainoastaan niitä jo lukemiani hyväksihavaittuja kirjoja; sen sijaan, että kirjahyllyssämme olisi paljon uutta luettavaa, sieltä löytyy käytännössä kaikki ne kirjat, jotka menisivät minun kaikkien aikojen TOP 10 -listalleni. Ehdottomilta lempikirjailijoiltani kuten Juha Itkoselta, Anna Gavaldalta ja Riikka Pulkkiselta olen hankkinut hyllyyni koko tuotannon.

Täysin uusia kirjoja ostankin oikeastaan vain silloin, kun olen lukenut kirjasta ihan überpositiivista palautetta - kuten kävi Susan Fletcherin Irlantilaisen tytön kanssa - tai jos kirja on luettava heti alkuperäiskielellä niin kuin Gillian Flynnin trillerit eikä kirjaston jonoja tai käännöstä millään jaksa odottaa. La petite lectricen innostamana päädyin kuitenkin koluamaan kirjahyllyäni vähän tarkemmin ja tekemään listan kirjahyllyni himotuimmista - siis niistä kirjoista, jotka vielä odottavat lukemistaan ja joista tänä vuonna jossain vaiheessa pääsen toivon mukaan myös kirjoittamaan.


OMAN HYLLYNI HIMOTUIMMAT


1. Paolo Coelho: Piedrajoen rannalla istuin ja itkin
Uskokaa tai älkää, mutta Paolo Coelholta en ole lukenut ikinä mitään. Tähän syynä on tietty skeptisyys: jostain syystä olen aina pitänyt Paolo Coelhoa jonkinasteisena kyökkifilosofina ja Facebook-mietelausekirjailijana. Tätä kuitenkin odotan, jo pelkästään kauniin nimensä takia.

2. J. K. Rowling: Paikka vapaana
Ostin vuosi sitten kollegan ylistyksen jälkeen - ja sinnehän se kirja sitten hautautui hyllyyn.


3. Mikko Rimminen: Nenäpäivä
Jonkun vuoden takaisen Finlandia-voittajan nappasin mukaani joulun jälkeen Citymarketin alennuslaarista tarkoituksena paikata taas yksi aukko sivistyksessä.

4. Nick Hornby: Poika
Nick Hornbyltä olen lukenut aiemmin Skeittarin, josta tykkäsin aikoinani kovasti. Kesällä löysin divarista myös kirjailijan bestsellerin Pojan, ja leffaversion perusteella odotukset kirjan suhteen ovat korkealla.

5. Michel Cunningham: Lumikuningatar
Cunninghamin bestseller Tunnit oli pitkään yksi suosikkikirjoistani, minkä jälkeen kaikki muu Cunninghamilta lukemani on ollut jonkinasteisia pettymyksiä. Erityisesti Lumikuningattaresta olen lukenut paljon myös kriittisiä arvosteluja, joten vielä en ole uskaltanut tarttua Cunninghamin uutuuteen.

6. Kjell Westö: Älä käy yöhön yksin
Tätä itse asiassa aloitin jo joululomalla, mutta jostain syystä en päässyt muutamaa lukua pidemmälle. Uusi vuosi, uusi yritys.

6 kommenttia:

 1. Onpa muuten jännä, että tuota Coelhon kirjaa on näköjään painettu tuolla mainitsemallasi nimellä ja sitten nimellä "Istuin Piedrajoen rannalla ja itkin", jolla minäkin olen sen lukenut. Täytyi hieman googlata, koska rupesin miettimään, voinko muistaa kirjan nimen väärin vai onko molempia versioita liikkeellä. Nimethän ovat melkein sama, mutta eivät sitten kuitenkaan. Luin yläasteella useammankin Coelhon. Muut eivät niin jääneet mieleen, mutta Veronika päättää kuolla oli minusta todella hyvä. Piedrajoki-kirjasta en muista oikeastaan yhtään mitään. Toivottavasti se jättää sinuun hieman pysyvämmän jäljen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, totta! Itsekin kirjoitin tekstiin alun perin nimen (muistamaani) muotoon "Istuin Piedrajoen rannalla ja itkin" ja vasta ottamaani kuvaa muokatessa huomasin, että oman kirjan kannessahan lukee jotain ihan muuta. Jännä juttu kyllä. Ja saa nähdä, mitä tykkään itse kirjasta!

   Poista
 2. Juha Itkonen ja Riikka Pulkkinen on täälläkin hyväksi havaittuja :) Sitten oon tykänny myös ainakin Joy Fieldingistä, Torey Haydenista ja Karin Alvtegenistä. Nykyään tulee kyllä luettua hävettävän vähän muuta kuin blogeja! Pitäis ihan reipastua, ennen luin kuitenkin ihan älyttömästi. Nyt oon tainnu viimeks lukee kesällä.. Hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit ja netti muutenkin syövät kyllä hurjasti aikaa muulta lukemiselta ja esimerkiksi sanomalehteä en enää aamuisin ehdi lukea ollenkaan, kun aamupala-aika menee blogipäivityksiä selaillessa. Kirjojen lukemiselle yritän kyllä raivata aikaa ihan tarkoituksella ja yleensä luen aina edes muutaman sivun ennen nukkumaanmenoa.

   Poista
 3. Voi ihana, näitä listoja on niin kiva lukea!
  Minä tykkäsin kovasti Paikka vapaana -kirjasta, joten odottelen kyllä ajatuksiasi siitä. Ja minullekun Cunningham on ollut aina vähän pettymys, kun oli ensin lukenut Tunnit. Etenkin Lumikuningatar... mutta toisaalta se voi yllättää positiivisesti, jos odotukset eivät ole kovin korkeat. Coelho ei ole yhtään kirjailijani, mutta Westöä pitäisi lukea lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnit oli kyllä ihan omaa luokkaansa muuhun Cunninghamiin verrattuna, pakko myöntää. Voi olla, etten ihan heti uskalla tuohon uusimpaan tarttuakaan... Tosin tänään sain kirjastosta mukaani myös Donna Tarttin Tiklin, joten saa nähdä, luenko ensimmäiseksi kuitenkin sen.

   Poista