perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kesäkoti Berliinistä? Meille, kiitos!Pakko myöntää, että kun vuodenvaihteessa alettiin pohtia miehen mahdollista ulkomaantyörupeamaa, ajatus kesästä Berliinissä ei aluksi tuntunut ollenkaan niin houkuttelevalta, kuin mitä olisi voinut luulla. En ole koskaan oikein tutustunut Saksaan maana saati sen kulttuuriin, ja tähän mennessä ainoan Saksan-matkani tein Hampuriin ja Bielefeldiin moikatakseni siellä vaihdossa ollutta siskoa, en niinkään tutustuakseni maahan. Kun yläasteella pohdin kielivalintaani, ei mieleen edes tullut valita saksaa, kun vaihtoehtona oli trendikäs ja ah-niin-fiininkuuloinen ranska. Yliopistossa aloitin minäkin vielä Serranon perheen innoittamana espanjan - johan olin oppinut tervehdysten ja kiitoksen lisäksi ne kolme saksankielistä lausettani, joilla varmasti selviäisin jatkossakin. Eihän Berliini muutenkaan tuntunut yhtään niin houkuttelevalta matkakohteelta kuin vaikka ikisuosikit Rooma, Pariisi tai Lontoo.

Lisäksi oli minun sekava työtilanteeni, joka hillitsi matkakuumetta kummasti. Ja tulisihan meidän myös ikävä ystäviä ja perhettä, omaa sänkyä, perhepuistoa, tuttua lähikauppaa ja jopa suomalaista juhannusta.


Mutta silti: meillä on kesäkoti Berliinistä kesäkuuksi, lentoliput koko perheelle ja miehelle reilusti töitä koko ajaksi. 


Kevään mittaan pieni maisemanvaihdos alkoi nimittäin tuntuakin aina vaan paremmalta idealta - sitä kun kuitenkin puolivakavissamme pohdimme tasaisin väliajoin. Juuri nyt kaikesta uudesta innostuva poika R on ihan mahtavassa matkustusiässä: ei enää niin pieni, että mukaan pitäisi pakata jättimäistä kasaa vaippoja tai koneessa tarvitsisi stressata naama punaisena huutavaa taaperoa (been there, done that), ei vielä niin iso, että eskari tai koulu kavereineen estäisi pidemmät matkat, juuri sopivanikäinen, jotta voimme ajaa yhdessä ratikalla museoon tai katsella ihmisvilinää puistossa jäätelöitä syöden. Ystäviä ja lähipuistoa tulee edelleen kuukaudessa ikävä, mutta ainakin saksanopettajasisko pitäisi olla houkuteltavissa kylään. Ja mitä tulee siihen sekavaan työkuvioon, niin jos se korjaantuisi kotona murehtimalla, olisin ollut vakivirassa ja pitkään.

Ja muutamaan matkaoppaaseen tutustuttuani alkoi Berliini kaupunkinakin kiinnostaa ihan uudella tavalla: olisi eläintarhaa, kahviloita, katutaidetta, museoita, puistoja keskellä kaupunkia ja pieniä underground-myymälöitä, joissa on ihan oma tunnelmansa. Ei yhtä chic kuin Pariisi, ei yhtä cool kuin Lontoo tai klassinen kuin Rooma vaan rosoinen sekoitus vanhaa ja uutta, vähän boheemi, takuulla rento ja varmasti kotoisa - ihan niin kuin mekin.

Ja onhan se kolme lausettakin kuitenkin enemmän kuin ei mitään.

Siispä: Ich liebe dich. Ich weiss nicht. Ich bin ein Berliner.

Kesän alusta alkaen meidän perheen osoite on siis Mitte, Berliini.Hei taas te paremmin tietävät: Mitä Berliinissä pitää ehdottomasti nähdä?

Kuva: Pinterest

15 kommenttia:

 1. Jee, aivan huippua, että asunto järjestyi, ja pääsette tutustumaan kesäkuussa kunnolla Berliiniin, vaikka ikävä tuleekin lenkkikaveria! :) Voin jakaa lenkillä muutaman vinkin. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, nyt on meidän kesäkaksio ihan varma! Ja kun kuukauden olen herkutellut currywurstilla ja juossut lähinnä ratikan perässä, olen heinäkuussa ehdottomasti personal trainerin ja juoksukaverin tarpeessa ;):

   Poista
 2. Me olimme juuri, alle viikko sitten, minilomalla Berliinissä. :) Aivan ihana kaupunki! Lapset oli huomioitu hyvin, kaupunki siisti, oli turvallinen olo ja hinnat olivat Suomea edullisemmat mitä ruokiin ja elintarvikkeisiin tulee. Kesällä kaupunki on varmasti vieläkin ihanampi.
  Kävimme mm. eläintarhassa ja SeaLifessa, joista jälkimmäinen oli erityisen kiva paikka. Olisi tarkoitus kirjoittaa aiheesta pari postaustakin. Uskon, että viihdytte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kylläpäs sattui! Pitääkin kurkkia blogista, josko saataisiin jotain vinkkejä. Matkaoppaista kun saa jotenkin aina niin kliinistä tietoa, kun melkein kaikki paikat ovat niiden mukaan käymisen arvoisia...

   Meilläkin ehdottomia ovat sekä eläintarha että Sealife, josta erityisesti ensimmäistä olen itse fiilistellyt jo jonkin viikon ;). Näiden lisäksi listalla on useampi museo, joissa tuntui olevan kiinnostavia juttuja sekä lapsille että aikuisille. Tykkään!

   Poista
 3. Oi Berliini!!!! Siis tää on, Laura, jee!

  VastaaPoista
 4. Hei hiukan siistii :))!
  taNja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siltä minustakin alkoi alkukankeuden jälkeen tuntua :)! Jee!

   Poista
 5. Ihan huippua! Todella hieno mahdollisuus ja viihdytte varmasti. Berliini on kotoisa suurkaupunki, helppo liikkua ja lapsia näkee paljon, joten uskon, että heidät on huomioitu. Nauttikaa! (ja halpaakin siellä kai edelleen on..ainakin A. sai juuri tädiltä kassillisen vaatteita Berliinin tuliaisena :D )

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Lapsen kanssa matkustaminen on kyllä oikeasti aika helppoa ja meidät on otettu aina hyvin huomioon ravintoloissa, jonoissa ja museoissa - siis heti, kun ollaan ylitetty Suomen rajat...

   Alhaisesti hintatasosta ovat puhuneet muuten muutkin! Itsekin muistan edelliseltä ja tähän mennessä ainoalta Saksan-matkaltani hamstranneeni kenkiä (!!), joita sai sieltä ihan pilkkahintaan. Ja tokihan olisi kiva, jos ravintoloissa ja kahviloissa selviäisi Suomea halvemmalla.

   Terkkuja perheelle!

   Poista
  2. Joo mä oon myös hamstrannut kenkiä :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Jee! (Ja nyt vaan lentoja varaamaan - meidän vuodesohvalle mahtuu tarvittaessa!)

   Poista
 7. WAU! Ihan mahtavaa! Mulla on mennyt tämä ihan ohi. Selailin äsken sun kivoja postauksia ja törmäsin tähän. Superhieno juttu! Odotan innolla kesäpostauksia ja kehittelen matkakuumetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Matkakuume on kyllä kavala tauti, johon on pakko aina saada helpotukseksi jonkinlainen reissu edes suunnitteluasteelle ;)... Ja kesäkuussa täällä on luvassa Berliini-fiilistelyä ihan kyllästymiseen asti!

   Poista