torstai 23. huhtikuuta 2015

Meidän perheen nuukailuvinkit, olkaa hyvä.


Viime viikolla vietetyn Nuukuusviikon kunniaksi Kolmistaan-blogissa on tällä viikolla jaettu säästövinkkejä.


 Meidän perheen parhaat nuukailuvinkit


1. Lounassalaatti töihin edellisen illan pastasta, jääkaapista löytyvistä kasviksista ja siemenistä. Vähentää ruokahävikkiä ja säästää rahaa, kun töihin ei tarvitse ostaa kaupan valmisateriaa (minä) tai rahoja ei tarvitse kuluttaa työpaikkaruokalassa (mies).

2. Vain yksi auto perheessä (tätä tosin edesauttaa huomattavasti se, että perheessä vain yhdellä edes on ajokortti...). Kun työ- ja päiväkotimatkat voi kulkea joko kävellen, pyörällä tai julkisilla, ovat auton käyttö- ja bensakulut meillä aivan minimissä.

3. Think before you buy. Yön yli nukkuminen vähentää huonoja ostoksia huomattavasti (ajatus, jota en vielä muutama vuosi sitten ollut tajunnut...)

4. Budjettiviikko keittiössä, jolloin kokkaillaan halpoja perusruokia kuten makaronilaatikkoa, risottoa tai lihapullakastiketta tai yritetään loihtia jotain jääkaapin ja pakastimen jämistä. (Yleensä kuukauden loppupuolella.)

5. Tori.fi, jonne laitan myyntiin pojan pieneksi jääneet merkkivaatteet sekä vanhat kodin sisustustavarat. Kätevä erityisesti jälkimmäisten myynnissä, vaikka tavaroiden kuvaaminen ja ostajien kanssa aikatauluista vääntäminen välillä työlästä onkin.

6. Lidl niinä viikkoina, kun jaksamme käydä kahdessa ruokakaupassa. Ruokakassin hinta selvästi perusmarketteja edullisempi ja heräteostosten määrä nolla.

7. Kirpputoripöytä vanhoille vaatteille ja tavaroille. Olen äärimmäisen huono tekemään kirppislöytöjä, mutta myyjänä onneksi parempi.

8. Teemme ruokaa pakkaseen, siis ihan tarkoituksella. Aikoinaan ruksiessani Aikuiset ystävät -kirjan aikuisuustestistä tämän kohdan, tunsin itseni jo ihan ikälopuksi, mutta nykyään on pakko myöntää, että säästää sekä aikaa että rahaa tehdä lihapullia kerralla kahden ruuan verran vaikken samaa ruokaa jaksakaan syödä kahtena päivänä peräkkäin.

9. Lastenvaatehulluuden minimointi. Äitiyden alkuaikojen lastenvaatehurahduksen jälkeen olen omaksunut ideologian, jossa ostan kolmevuotiaan peruskäyttövaatteet ketjumyymälöistä ja piristän asukokonaisuuksia hankkimalla ketjuvaatteiden seuraksi omat suosikkini eri merkkimallistoista. Jos merkkiuskolliset hehkuttavat vaatteiden jälleenmyyntiarvoa, niin sama koskee kyllä ihan ketjuliikkeiden vaatteitakin; Hennesiltä ostetusta seitsemän euron paidasta olen vuoden käytön jälkeenkin saanut vielä kaksi euroa kirpputorilta.

10. Halvat harrastukset eli minulla bloggaus (ilmaista), lukeminen (kustantaa kirjaston varausmaksut), lenkkeily (ilmaista) sekä ystävien tapaaminen (kustantaa kahvin ja kakunpalan silloin tällöin) ja miehellä työsuhdekuntosali, lenkkeily (ilmaista) sekä elokuvat (kustantaa leffalipun silloin tällöin). Oikeastaan maksamme ainoastaan perheen kolmevuotiaan urheiluharrastuksesta.

11. Ruokaostosten kuukausibudjetti. Toimii erityisen hyvin silloin, kun koko summa nostetaan käteiseksi, jolloin rahan kulumisen näkee ihan konkeettisesti.


Kun jostain nuukailee, voi panostaa johonkin muuhun. Meillä niitä asioita ovat ulkona syöminen, kahvittelu sekä matkustaminen.

Mistä muilla säästetään ja mistä taas ei?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Täälläkin on "nautittu" säästöistään ja siitä, että niitä oli, kun nyt vähän aikaa nää tulot on jotain hieman erilaista.. Tosin mieluummin olisin nää rahat käyttäny vaikka just tuohon matkailuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein muuten tuppaa olemaan niin, että silloin kun arhaa on, ei niitä töiden jälkeen edes ehdi tuhlata, mutta sitten kun olisi aikaa, ei taas ole rahaa. Niin tyypillistä! Toivottavasti pääset nyt välillä kuluttamaan taas kivoihinkin asioihin, vaikka sisustukseen :).

      Poista