perjantai 3. huhtikuuta 2015

"You don't have a tv? What's all your furniture pointed at?"


Jos minun blogini ei päivity joka päivä tai edes joka toinen päivä, johtuu se ihan vaan siitä, että aika usein meillä suljetaan iltaisin some ja läppäri ja pidetään kotitreffit telkkarin ääressä.

Oikeastaan aloitettiin jo opiskeluaikoina; silloin termi sunnuntai piti nimittäin usein sisällään kahdestaan jaetun noutopizzan Yläkaupungilta, sohvan ja kaksi vilttiä sekä Frendit-maratonin. Sitten innostuttiin Lostista, joka tv-esityksen jälkeen piti katsoa vielä uudestaan, kausi kerrallaan ja mielellään yhteen putkeen - ihan vaan koska siitä se ajatus sitten lähti. Nostalgiakauden aikana meillä on tapitettu öisin Salaisten Kansioiden klassikkojaksoja ja katsottu uudelleen läpi Twin Peaks, ja kun True Blood toissavuonna liimasi minut sohvannurkkaan, päädyimme miehen kanssa lopulta katsomaan yhdessä kaikki seitsemän tuotantokautta.

Viikonloppuisin päädymme usein videovuokraamoon - ja nimenomaan perinteiseen videovuokraamoon, ihan jo kannatuksen vuoksi. Mutta jos sarjamaku meillä meneekin paljon yksiin, tulee elokuvavalinnoista kiisteltyä sitten senkin edestä. Siinä missä minä katson mieluiten elämää suurempaa draamaa, liputtaa mies fantasian tai toiminnan puolesta. Ja siinä missä minä jaksan katsoa samat ysärisuosikkini kerta toisensa jälkeen ja saan edelleen ihoni kananlihalla Kuolleiden runoilijoiden seuran loppukohtauksesta, haluaisi parempi puoliskoni katsastaa uutuushyllyn valikoiman ja löytää uusia suosikkeja. Useammin kuin kerran ollaan poistuttu videovuokraamosta pelkkien karkkien kanssa - ja niitäkin otetaan luonnollisesti omat, erilaiset pussimme.

Minun sarjasuosikkini
True Blood
True Detective
Frendit
The X-files
Twin Peaks
Solsidan 
Lost 
Sinkkuelämää


Miehen sarjasuosikit
Babylon 5
True Detective
Generation Kill
Rome
Game of Thrones
Deadwood
Taistelutoverit
Twin Peaks


Minun suosikkielokuvani
Forrest Gump
Veren vangit
Kuolleiden runoilijoiden seura
Hohto
Gilbert Grape
Hiljaiset sillat
Rita Hayworth - avain pakoon
Schindlerin lista


Miehen suosikkielokuvat
Taru sormusten herrasta -trilogia
Viimeinen mohikaani
Avatar 3D
Schindlerin lista
Pulp fiction
Indiana Jones - viimeinen ristiretki
Interstellar
Star Wars -trilogia (episodes IV-VI)
Löytyykö samoja lemppareita?
Entä mitä sarjaa suosittelisit meille seuraavaksi?

5 kommenttia:

 1. Aika hyvin näyttäisi menevän puolet ja puolet omien lemppareiden kohdalla, sekä sarjoissa että leffoissa; Game of Thrones, Frendit, Sinkkuelämää ja True Detective on kyllä parhaita, sekä Sormusten herrat ja Hohto. Vaikea suositella mitään, mutta ensimmäisenä mieleen tuli Fargo, sekä se elokuva että tv-sarja kannattaa katsoa, ja tuossa järjestyksessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä! Fargo on meille ihan uusi tuttavuus, joten pitääpä ehdottomasti etsiä lisätietoa. Jotain seurattavaa tosiaan tarvittaisiin, sillä tällä hetkellä meidän yhteiset tv-illat menevät Temptation Island Suomea tapittaen :O...!

   Poista
 2. Sun listoista sain hyviä vinkkejä, mitä vois jatkossa katsoa, kun sohva vetää puoleensa :) Osa on tullut jo nähtyä, mutta paljon on myös vielä näkemättä. Voisin suositella seuraavaksi sarjaksi vaikkapa The Fall -sarjaa, taisin siitä joskus lenkilläkin vinkata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui vielä laittaa, että myös Killing-sarjan loput tuotantokaudet kannattaa katsoa, kun ettekös olleet jo pari ekaa katsoneetkin? :) Me saatiin tänään katsottua loppua The Missing -sarjan eka kausi, ja sekin oli ihan jees!

   Poista
  2. Killingistä katsottiin tosiaan aikoinaan vaan se ensimmäinen kausi ja siitä kyllä tykättiin kovasti. Toka taisi olla jopa vähän parempi - tai ainakin verrattuna ykkösen loppuun, joka tuntui vähän hajoavan liian leveälle? Yleensäkin jännitys on sellainen, että uppoaa molempiin; Sinkkuelämästä ja Solsidanista tuo mies ei ihan niin kauheasti jaksa innostua ;)!

   Poista