tiistai 12. toukokuuta 2015

Matkasuunnitelmia.


Helpoin tapa varmistaa, ettei meille ole tällä(kään) kerralla luvassa stressitöntä matkallelähtöä, on varata lento 40 tunnin päähän siitä, kun olen jakanut kevättodistukset ja laulanut Suvivirren, ja noin 30 tunnin päähän siitä, kun olen hyvästellyt työkaverit, joiden kanssa olen juuri juhlistanut alkavaa kesää. Kun yhtälöön lisää vielä kahden viikon kokeidenkorjaus- ja arviointirumban, kaksi flunssaa neljän viikon sisällä, yhdet nelivuotissynttärit ja yhdet sukujuhlat Helsingissä, voi olla melko varma, ettei meillä ole matkaoppaiden lainaamisen ohella ehditty juuri matkavalmisteluja tehdäkään.

Silti kolmen viikon päästä olemmekin jo Berliinissä.

Asunnon sentään löysimme jo huhtikuussa Airbnb:ltä. Tarkoitus oli löytää kesäkoti, joka olisi sekä lähellä miehen työpaikkaa että ratikkamatkan päässä minua ja poika R:ää kiinnostavista kohteista. Muutaman vesiperän ja aika monen läppärillä vietetyn illan jälkeen meille löytyi lopulta kalustettu kaksio Mittestä, josta kävelee sekä Museosaarelle ette Brandenburgin torille. Asunnon oikean omistajan reppumatkaillessa Etelä-Amerikassa katselemme me kuukauden ajan isoista ikkunoista alas sisäpihalle ja kävelemme lähimpään ravintolaan muutamassa minuutissa.

Varsinaisen matkaan orientoitumisen sijaan ollaan hoidettu niitä käytännön järjestelyjä, joita pidempää reissua varten pitää tehdä: selvitetty laskutusasioita sähköyhtiön kanssa, katkaistu lehtitilaus kesäksi, tarkastettu vakuutukset, siirretty paperilaskuja verkkoon ja pohdittu kukkien ja yrttipurkkien kohtaloa. Ja lainattu ne matkaoppaat.

Silti kiitos vuoden kiireisimmän työjakson, itse Berliini on edelleen meille ihan tuntematon. Emme ole valinneet lähistöltä yhtään kiinnostavaa kahvilaa tai ravintolaa, johon on ihan pakko päästä, emme ole selvittäneet, missä päin kaupunkia värikästä muuria vielä on jäljellä tai googlailleet - eläintarhaa lukuun ottamatta - paikkoja, joihin lapsen kanssa kannattaa ja ei kannata mennä. Toisaalta ei ehkä tarvitsekaan: kun matka kestää kauemmin kuin pidennetyn viikonlopun verran, ei jokaista kävelyreittiä tarvitse suunnitella jo valmiiksi Suomessa ja nähtävyyksiä kiertää tukkaputkella. Museoissa ja pikkuisissa kahviloissa vietettyjen päivien lisäksi meidän Berliinin-kesäkuuhumme sisältyy nimittäin varmasti myös niitä sadepäiviä, joina emme juuri jaksa raahautua lähikauppaa kauemmaksi - koska ei ole mikään pakko.


Siispä jos jollain on mielessä hyviä Berliini-vinkkejä, otamme niitä mielellämme vastaan.


4 kommenttia:

 1. En ole käynyt Berliinissä, mutta jos itse matkusaisin sinne nyt, niin etsisin kaikki kehutut kasvisravintolat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona tullaan kyllä syömään varmasti usein, sillä hintatasonkin pitäisi olla Suomeen verrattuna aika mukava. Kasvisravintoloista ja muutenkin etnisistä ruokapaikoista olen kyllä kuullut paljon kehuja! Vielä kun saisi tuon nuorimman matkaseuralaisen innostumaan kasvisruuasta ;)...

   Poista
 2. Omalla Berliinin reissullamme kävimme pari kertaa aamupalalla Kranzler-nimisessä kahvilassa. Aamupalabuffet oli aivan loistava ja näköala kaupungille hyvä. En hahmota Mitteä, mutta Kranzlerin osoite on Kurfûrstendamm 18. Jos ei aamupalalle niin kahville ja kakulle kannattaa mennä.
  http://www.cafekranzler.de

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, tämäkin vinkki laitetaan ehdottomasti muistiin! Aamupala- ja brunssipaikkojan ollaankin jo vähän katseltu, kun täällä Jyväskylässä noita ei oikein vielä ole...

   Poista