torstai 21. toukokuuta 2015

Porkkanakakku.


Viime viikolla meillä juhlittiin nelivuotissyntymäpäiviä. Tarjottavia pohdittaessa päivänsankari esitti kaksi toivetta: porkkanakakku ja  Ryhmä Hau -kakku. Jälkimmäisen ulkoistin suosiolla itseäni taitavammalle kondiittorille, mutta ensimmäistä meillä leivottiin tällä ohjeella, jolla valehtelematta tulee mehevin porkkanakakku, jota itse olen syönyt.



PORKKANAKAKKU

8 dl porkkanaraastetta
2 dl mantelirouhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 ½ dl sokeria
3 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl öljyä
4 munaa
purkillinen ananasmurskaa
Kuorrute: 400g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl pehmeää voita
2 dl tomusokeria

Sekoita öljy ja munat keskenään ja lisää seokseen vähitellen kuivat aineet. Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi ja lisää taikinaan ananasmurskan kanssa. Levitä valmis seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Kun kakku on jäähtynyt, sekoita kuorruteaineet keskenään ja levitä seos tasaisesti kakun päälle. Koristele mantelirouheella ja nauti kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti