sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Asioita, joita kaipaan Suomesta.Asioita, joita kaipaan Suomesta:


1. Ystävät. Listan ehdoton ykkönen ja tärkein kohta. Ikävöin maailmanparannusta puistonpenkillä tai hiekkalaatikon reunalla, kahvittelua lapsuudenystävän kanssa, perhetuttuja, lapsikavereita, lenkkiä naapurin kanssa ja ylipäätään sitä, että voin soittaa siskolle heti asian tullen enkä vasta sitten, kun molemmat olemme Skypessä. Sama näkyy myös perheen nelivuotiaassa, joka kaipaa parasta ystäväänsä ihan hillittömästi.
 
2. Kuivauskaappi (tai no, ollaanpa rehellisiä: astianpesukone). En muistanutkaan, miten vaivalloista astioiden kuivaaminen pyyhkeellä on, kun tottunut laittamaan ne vaan kaappiin kuivumaan.

3. Rasvaton maito. Jopa saksalainen diettimaito tuntuu liian paksulta juotavaksi.

4. Salmiakki sekä muut suomalaiset karkit. Suomalaisten kauppojen karkkivalikoiman laajuuden tajuaa vasta, kun on yrittänyt valita lauantaikarkkeja hyllyltä, jossa on pelkkää Hariboa tai Katjesia. Eniten kaipaan kuitenkin perinteistä salmiakkia, kuinkas muutenkaan.

5. Ulkona kuivuneen pyykin tuoksu. Ei varmasti mahdotonta täälläkään, mutta miljoonakaupungin keskustassa pyykit on kuitenkin ripustettava kuivumaan sisälle huoneistoon.

6. Lähikaupassa piipahtaminen kotihousut jalassa. Ei onnistu täällä, kun kotikatu on kellonajasta riippumatta täynnä taidemuseoon kiiruhtavia turisteja, viimeisen päälle pukeutuneita juhlijoita tai kulmakahvilan pöytään läppärin ja lattekupin kanssa linnoittautuneita, suoraan Urban Ourfittersin näyteikkunasta napattuja hipstereitä.

7. Juustohöylä. Aluksi ostimme valmiiksi paloiteltua juustoa, mutta kun se alkoi tuntua liialta tuhlaukselta, päädyimme leikkaamaan juustosta paloja veitsellä. Ja kun Emmentaalissa on rasvaa 45%, niin kyllähän se jossain näkyy.

8. Oma sänky.


Mitä te muut olette ulkomailla kaivanneet Suomesta?

2 kommenttia:

 1. Helteiden aikaan kaipasin järviä! Myös saunaa tuli vuoden aikana ikävä.

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin fiilisteltiin viikonloppuna saunaan pääsyä! Ja kun Suomesta ostetut purkat eilen loppuivat, tuli perus-Jenkkiäkin ikävä.

   Poista