lauantai 6. kesäkuuta 2015

Asunto Auguststrassella.

 

Ehkä eniten töitä Berliinin-reissua suunniteltaessa tuotti sopivan asunnon löytäminen. Tarjontaa Airbnb:llä oli toki valtavasti, mutta meidän kriteeriemme jälkeen valikoima supistui kyllä melkoisesti. Ensinnäkin asunnon piti olla vapaana koko kesäkuun, sillä yksikin viikonloppuvaraus olisi meidän kohdalla tarkoittanut tavaroiden kasaamista ja siirtämistä hetkeksi hotelliin. Asunnon piti olla myös kohtuullisen kävelymatkan päässä keskustan kiinnostavista kohteista muttei kuitenkaan keskellä vilkkainta yökerhokatua, tarpeeksi suuri kolmelle henkilölle sekä perussiistissä kunnossa. Ja sitten oli luonnollisesti myös tietty budjetti, josta pidettiin tiukasti kiinni: kaikki budjetin ylittäneet, kivatkin, asunnot rankattiin armotta pois pelistä.

Ja sitten löytyi tämä kaksio Auguststrasselta Mittestä.

Mitte on entistä Itä-Saksaa ja Itä-Berliiniä, ja suurin osa kaupunginosasta tuhoutui aikoinaan sodassa. Tietty rähjäisyys näkyy katukuvassa edelleen, mutta toisaalta se on monissa kohdissa osattu piilottaa hyvin makeiden graffitien, värikkäiden julisteiden tai persoonallisten pikkuputiikkien alle. Toisaalta kontrasti on melkoinen jo meidän talossamme, kun järkyttävän ränsistyneestä rappukäytävästä astuu sisälle remontoituun huoneistoon - puhumattakaan siitä, että parin korttelin päässä Hugo Boss ja Starbucks seisovat vieri vieressä yltiönuhjuisten rakennusten kanssa ja kahdensadan metrin päässä kahvilassa latteaan hörppivästä hipsteristä nukkuu koditon makuupussissaan sillan alla.

Meillä ikkunat ovat rauhalliselle sisäpihalle, mutta katukahvilat ja ihmisvilinä alkaa heti porttikongin sulkemisen jälkeen: kapeat jalkakäytävät ovat täynnä kahviloiden pöytiä ja tuoleja sekä pyöräilijöitä ja kävelijöitä. Kahdensadan metrin matkalla lähipuistoon kävelemme aina marokkolaisen, japanilaisen ja espanjalaisen ravintolan, burgeripaikan sekä ainakin kymmenen kahvilan ohi. Itse huoneistossa on kuitenkin todella hiljaista eikä kadun melua kuule, elleivät kaikki ikkunat ole auki.

Ehkä eniten asunnon suhteen jännitti keittiön varustetaso. Kaasuhellan sijaan keittiöstä löytyi kuitenkin onneksi se tuttu perushella sekä pyykkikone vaatehuoltoa helpottamaan. Ravintolatarjonnasta huolimatta ollaankin syöty suurin osa ruuista ihan kotona ja käyty ulkona vasta muutaman kerran.

Kaikista paras yksityiskohta Berliinin-kodissa ovat kuitenkin isot ikkunat. Olinkin jo unohtanut, miten ihana ikkunalaudalla onkaan istua.

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää asunto ja niin ihanan valoisalta. Tosin parasta taitaa olla se, missä tämä asunto sijaitsee. Te onnelliset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoisuudesta ollaan muuten tykätty mekin - ja sekin tietty isojen ikkunoiden ansiota. Ja sijainnista aikalailla keskellä Berliiniä ei siitäkään voi valittaa ;).

      Poista